IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Izdvojeno > Knjige > OPŠIRNIJE
Richard A.  Warshak : Otrov razvoda : Zaštita veze između roditelja i djeteta od osvetoljubivog bivšeg partnera
 

Otrov razvoda : Zaštita veze između roditelja i djeteta od osvetoljubivog bivšeg partnera

Richard A. Warshak

prijevod: Asenka Kramer

Algoritam
12/2008.

352 str. , meki uvez
ISBN 978-953-220-771-2

cijena: 129,00 kn
 

Rastava braka sama po sebi trauma je za sve uključene strane - određena gorčina neizbježna je posljedica tužnog kraja priče dok nas smrt ne rastavi, koja se pokazala lažnom, no kada roditelji tu gorčinu akumuliraju okrećući zajedničko dijete protiv drugog roditelja, u igru ulazi nešto neusporedivo opasnije i gore - traumatizirano biće.

Bivši partner pred vašom zajedničkom djecom govori ružne stvari o vama, možda ih čak i svjesno okreće protiv vas? Ukoliko problemu pristupite na pogrešan način, posljedice mogu biti drastične, pa i katastrofalne - gubite poštovanje svoje djece, možda čak i kontakt s njima. Uvriježeni savjeti kod ovakve vrste problema do sada su bili ne činiti ništa, iz straha da bi bilo kakva reakcija mogla još više povrijediti dijete.

No, nakon dvadeset i pet godina rada i pomaganja razorenim obiteljima, doktor Richard A. Warshak uvjerio se kako pasivan pristup kod roditelja jedino pobuđuje bespomoćnost, a kod djece stvara štetu, tim veću ukoliko ih njihov skrbnik uključuje kao saveznika u borbi protiv svojeg bivšeg partnera. Problemi variraju od napetog odnosa između roditelja i djeteta, u kojem dijete pokazuje nepoštovanje ili odbija pokazati roditelju da ga voli, pa čak i do potpunog odbacivanja roditelja i cijele njegove obitelji.

Doktor Warshak uputit će vas na tipične znakove otuđivanja, na koje načine i zašto roditelji (možda i nesvjesno) manipuliraju svojom djecom, na pravila kako što bezbolnije, ali učinkovito odgovoriti na klevetanje, ukratko predstavit će vam strategije i praktične savjete kako očuvati i ponovno uspostaviti odnos pun ljubavi sa svojim djetetom.

Ovo najnovije izdanje knjige s uključenim autorovim preinakama, nadopunjeno je i predgovorom doc. dr. sc. Gordane Buljan Flander, prilagođeno hrvatskim prilikama, pravnom sustavu i socijalnom radu - s komentarima, dopunama i stručnim savjetima pravnika, socijalne radnice i psihologa, te opširnim popisom svih hrvatskih institucija nadležnih za pitanja rastave i skrbništva nad djecom.

MV Info , 30.12.08

| | Croportal

NAJNOVIJE OD ISTOG NAKLADNIKA:
Richard A.  Warshak : Vitez sedam kraljevina
Vitez sedam kraljevina
Richard A.  Warshak : Drift
Drift
Richard A.  Warshak : Zvjezdana prašina
Zvjezdana prašina
Richard A.  Warshak : Doživljaji dobre curice Jakice
Doživljaji dobre curice Jakice
 
OD ISTOG AUTORA:
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
27.01.
26.01.
22.01.
19.01.
16.01.
15.01.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.