IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Izdvojeno > Knjige > OPŠIRNIJE
Ivana  Simić Bodrožić: Hotel Zagorje
 

Hotel Zagorje

Ivana Simić Bodrožić

Profil
2/2010.

188 str. , meki uvez
ISBN 978-953-319-020-4

cijena: 99,00 kn
 

U ljeto 1991. devetogodišnja djevojčica odlazi iz Vukovara, ostavljajući roditelje u gradu u kojem počinje rat. Roman "Hotel Zagorje" priča je o njezinu odrastanju tijekom sedam godina prognaništva, o neprekidnoj borbi za nekoliko kvadrata u kojima će živjeti s majkom i bratom, o stalnom iščekivanju vijesti o ocu. Ali ovo nije mračna knjiga.

Junakinji Ivane Simić Bodrožić ne nedostaje ni humora ni duha, a njezinu odrastanju ništa od onoga od čega su odrastanja stvorena: pisanje pisama političarima i obilaženje ministarstava isprepliće se ovdje s dječjim nježnostima i okrutnostima, prvim izlascima, prvim dečkima... kao i sa sudbinama onih s kojima je prognanička obitelj ukrstila putove, cijelom jednom živopisnom galerijom likova koji vjerno iscrtavaju sliku Hrvatske tih godina.

Glavna junakinja mijenja se i odrasta, kao i cijelo društvo oko nje, ali premda je to odrastanje bolno, u njemu ima i smijeha i zaigranosti i - ljubavi. Govoreći o ljudima ne prešučujući, o dobru i zlu ne imenujući ih, Ivana Simić Bodrožić napisala je iznimno snažnu i dramatičnu priču koja će nam vratiti nešto od izgubljene nevinosti.

***

Ivana Simić Bodrožić rođena je 1982. godine u Vukovaru. Apsolventica je studija filozofije i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za zbirku poezije "Prvi korak u tamu" dobila je nagradu Goran za mlade pjesnike te nagradu Kvirin za najbolju pjesničku knjigu autora do 35 godina (obje 2005.). Pjesme su joj objavljivane u domaćim i inozemnim književnim časopisima, izborima i antologijama.

MV Info , 23.02.10

| | Croportal

NAJNOVIJE OD ISTOG NAKLADNIKA:
Ivana  Simić Bodrožić: Farma
Farma
Ivana  Simić Bodrožić: Alkoholizam
Alkoholizam
Ivana  Simić Bodrožić: Caressina koljena
Caressina koljena
Ivana  Simić Bodrožić: Transatlantik
Transatlantik
 
OD ISTOG AUTORA:
Ivana  Simić Bodrožić: 100% pamuk
100% pamuk
Ivana  Simić Bodrožić: Za što sam se spremna potući
Za što sam se spremna potući
Ivana  Simić Bodrožić: Prijelaz za divlje životinje
Prijelaz za divlje životinje
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
02.03.
27.02.
25.02.
24.02.
23.02.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.