IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Izdvojeno > Knjige > OPŠIRNIJE
Mario  Reading: Nostradamusova proročanstva
 

Nostradamusova proročanstva

Mario Reading

prijevod: Jelena Pepelnik

Profil
8/2010.

297 str. , meki uvez
ISBN 978-953-319-092-1

cijena: 119,00 kn
 

Nostradamus je napisao tisuću proročanstava. Samo 942 su sačuvana. Što se dogodilo sa stihovima koji nedostaju? I koje su tajne sadržavali? Ova tajna pokrenut će dvojicu vrlo različitih muškaraca. Adam Sabir pisac je koji očajnički pokušava oživjeti svoju uvelu karijeru; Achor Bale član je drevnog tajnog društva, od davnina posvećena podupiranju "trojice Antikrista" čiju je pojavu prorekao Nostradamus – Napoleona, Adolfa Hitlera i "onoga koji tek dolazi"...

Dok Sabir biva uvučen u skriveni svijet francuskih Cigana, Bale mu je na tragu. Zastrašujući lov počinje...

***

Mario Reading bavio se prodavanjem rijetkih knjiga, poučavanjem jahanja u Africi, izučavanjem dresure konja u Beču, uzgojem konja za polo u Gloucestershireu i održavanjem plantaže kave u Meksiku. Kao priznat stručnjak za Nostradamusova proročanstva, Reading je autor pet publicističkih naslova objavljenih u Ujedinjenom Kraljevstvu i širom svijeta.

"Nostradamus je doista dovršio samo 942 katrena od njih 1000, koji su trebali predstavljati zamišljenu cjelinu od deset stoljeća, sa sto katrena po stoljeću. Preostalih pedeset i osam katrena nedostaje i do dana današnjega nisu pronađeni.

Oporuka koju sam rabio u ovoj knjizi Nostradamusova je originalna oporuka (u originalnoj francuskoj verziji, uz dodatak mog prijevoda). Usredotočio sam se prvenstveno na dodatak oporuci u kojem Nostradamus ostavlja dvije tajne škrinje svojoj najstarijoj kćeri Madeleine, uz uvjet da 'nitko osim nje ne smije vidjeti ono što je ostavio u škrinjama'. Svi su ovi podaci dostupni.

Ciganske narodne predaje, jezik, običaji, imena, navike i mitovi koji se spominju u knjizi u potpunosti su točni. Samo što sam za potrebe pisanja knjige običaje niza različitih plemena spojio u jednu cjelinu.

Do danas nije pronađen dokaz da postoji Corpus Maleficus. No to ne znači da ne postoji."

MV Info , 31.08.10

| | Croportal

NAJNOVIJE OD ISTOG NAKLADNIKA:
Mario  Reading: Snaga
Snaga
Mario  Reading: Nesalomljivi
Nesalomljivi
Mario  Reading: Mali brod na olujnom moru
Mali brod na olujnom moru
Mario  Reading: Enigma
Enigma
 
OD ISTOG AUTORA:
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA KNJIGA
29.01.
27.01.
26.01.
22.01.
19.01.
16.01.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.