IZDVOJENO NAJNOVIJE PREPORUKE E-SERVIS KORISNO ZABAVA PRESS & PR
Naslovnica > Najnovije > NAJAVE

Festival Miroslav Krleža na Krležinom Gvozdu

   

Od 3. - 7. srpnja 2012. godine u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleža u Zagrebu, održat će se prvo izdanje Festivala Miroslav Krleža, jedinstvenog festivala posvećenog ovom velikom književniku. Ovaj festival uvod je u 120. obljetnicu rođenja Miroslava Krleže.

U autorskom konceptu Gorana Matovića, Krležin Gvozd postaje mjesto susreta umjetnika kojima je Krleža misaoni i duhovni orijentir. To je susret sa živim djelom u kome se neprekidno ogledamo. Glumci, književnici, glazbenici, likovni i filmski umjetnici „iz svog mraka, iz svoje svjetlosti“ svjedočit će svoju fascinaciju velikim piscem kroz multimedijalna scenska događanja.

Svi programi započinju u 20,30 sati. Između dana i noći.

Festival se otvara u utorak, 3. srpnja, u 20.30 sati s programom "Krleža : Hrvatski nokturno". U programu sudjeluju: Arsen Dedić, Goran Matović, Vesna Tominac, Goran Grgić, Mirela Videk, Edin Karamazov. Domaćin programa je Pero Kvrgić koji će publiku provesti kroz prostor Krležinog stana i evocirati sjećanje na prvi susret  s Krležom i njegovim teatrom. Slavni glumac potom će publiku dovesti na plato gdje je priređena scena za ovaj scenski događaj.  

U srijedu, 4. srpnja na rasporedu festivala je predpremijera predstave "Bobočka, drugih sto stranica Filipa Latinovića". U ulozi Bobočke nastupa Ecija Ojdanić. U predstavi sudjeluje i konceptualni video umjetnik i skladatelj Willem Miličević. Adaptaciju romana potpisuje Ana Tonković Dolenčić, a režiju Ivan Leo Lemo.Domaćin ovog scenskog događanja je Žarko Paić.

U četvrtak, 5. srpnja održat će se program "Razgovori s Krležom" u kojem sudjeluju Rade Šerbedžija i Predrag Matvejević. Predrag Matvejević, autor "Razgovora s Krležom" i Šerbedžija program započinju sjećanjima na susrete s Krležom. Privatni razgovor pretapa se u dijalog: Krleža ( Šerbedžija) - Matvejević. Domaćin događanja je Božo Rudež.

U petak, 6. srpnja na sceni su Krleža i studenti ADU u scenskom kolažu "Djetinjstvo u Agramu ili Pir iluzija". Boris Svrtan spaja fragmente "Djetinjstva u Agramu" i Krležine poezije u jedinstven scenski događaj. U programu sudjeluju Boris Svrtan, autor ovog programa i studenti ADU. Domaćin je Velimir Visković .

U subotu, 7. srpnja, u završnoj večeri festivala, na Krležin rođendan, u osebujnoj scenskoj projekciji nastupit će Željko Vukmirica s programom "Jazz Krleža" po motivima "Balada Petrice Kerempuha" M. Krleže i "Millitargre" G. Szaba. Autor, muzike i teksta : Željko Vukmirica. Domaćin završne večeri festivala je Tonko Maroević.

U uvodu u program "Jazz Krleža" studenti Hrvatskih studija, borongayski grabancijaši okupljeni u bendu „Mokre Gljive“ izvode "Balade Petrice Kerempuha" kao petnaestominutni glazbeno-recitatorski performans. Performans je nastao u okviru izbornog kolegija "Miroslav Krleža: vječno žensko i ono političko" (profesorice: Dubravka Zima i Suzana Marjanić).

Program:

I.P. - MV Info , 27.06.12

Festival Miroslav Krleža - Program!


| | Croportal
 
Festival Miroslav Krleža na Krležinom Gvozdu
  
PRETRAŽIVANJE
tekstova kataloga
OGLASI

ARHIVA NAJAVA
22.01.
20.01.
19.01.
13.01.
12.01.
06.01.
23.12.
22.12.
19.12.
ARHIVA VIJESTI
19.01.
16.01.
14.01.
13.01.
12.01.
10.01.
08.01.
07.01.
27.12.
24.12.
Izdvojeno / Najnovije / Bestseleri / E-servis / Korisno / Zabava / Press & PR
Sva prava pridržana © Moderna vremena Info d.o.o. 2005-2013.