Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.02.2017.

Danski pisac Kristian Bang Foss gostuje u Zagrebu
Održava se
07.02.2017. u 19h

Kristian Bang Foss (foto: dansklitteraturnu.blogspot.hr)

Prva ovogodišnja Europea u dvorištu održat će se u utorak, 7. veljače 2017. u zagrebačkom caffeu U Dvorištu a ugostit će danskog pisca Kristiana Banga Fossa, dobitnika Nagradu EU za književnost 2013. godine.

Kristian Bang Foss u svojem romanu „Smrt vozi Audi“, nedavno objavljenom u izdanju Naklade Ljevak, na zabavan, satiričan i polemičan način progovara o naličju ove države blagostanja i naličju danskog umijeća življenja.

Riječ je o zabavnom, satiričnom i poetskom romanu o putovanju Europom invalidskim kolicima i kombijem, koji je ujedno roman ceste, roman o bolesti i samoći, ali i sjajna priča o nadi i prijateljstvu.

O romanu „Smrt vozi Audi" s Kristianom Bangom Fossom razgovarat će prevoditelji knjige Dora Maček i Mišo Grundler, dok će razgovor moderirati Ivana Bodrožić.

O autoru:

Smrt vozi Audi Foss Kristian Bang

Kristian Bang Foss, jedan od najtalentiranijih danskih pisaca mlađe generacije (rođen 1977. godine u Kopenhagenu), diplomirao je 2003. na Danskoj književnoj akademiji. Njegov prvi roman, "Fiskens vindue", objavljen 2004. godine, impresionirao je književnu kritiku dotjeranim stilom, kao i roman "Stormen i 99", objavljen 2008., prožet crnim humorom i smislom za apsurdno. Treći roman, "Døden kører Audi" (Smrt vozi Audi) satiričan, crnohumorni i dirljivi roman ceste dobio je 2013. godine Nagradu EU za književnost.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –