Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 13.09.2006.

DPKM : Tri nove besplatne elektroničke knjige
Održava se
01.01.1901.

DPKM je objavio tri nove besplatne elektroničke knjige: reizdanje pjesničkog prvijenca Krešimira Bagića "Između dva snažna dima", drugo i nadopunjeno izdanje hvaljenog pjesničkog prvijenca Slađana Lipovca "Emily Dickinson u mom gradu", te pjesnički prvijenac Saške Rojc "Puzzlerojc". Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" dostupno 44 naslova.

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" tri nove besplatne elektroničke knjige: reizdanje pjesničkog prvijenca Krešimira Bagića "Između dva snažna dima", drugo i nadopunjeno izdanje hvaljenog pjesničkog prvijenca Slađana Lipovca "Emily Dickinson u mom gradu", te pjesnički prvijenac Saške Rojc "Puzzlerojc". Prvo izdanje "Između dva snažna dima" Krešimira Bagića 1989. godine objavila je RZ RK SSOH, a prvo izdanje pjesničkog prvijenca Slađana Lipovca "Emily Dickinson u mom gradu" 2003. Naklada MD. Pjesnička zbirka "Puzzlerojc" Saške Rojc pjesnički je prvijenac i elektronički "original". Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" (www.elektronickeknjige.com ) dostupno 44 naslova.

U prvih osam mjeseci tekuće godine besplatne elektroničke knjige čitalo je više od 108.000 posjetitelja mrežnih stranica projekta Društva za promicanje književnosti na novim medijima čime je premašena ukupna prošlogodišnja posjećenost, kad je zabilježeno rekordnih 105.000 čitatelja. Dodatnu težinu tom porastu broja čitatelja besplatnih elektroničkih knjiga u 2006. daje i činjenica da je riječ o nastavku tendencije iz prethodnih godina: u 2004. godini mrežnim stranicama projekta pristupilo je više od 75.000 posjetitelja, a tijekom 2005. besplatne elektroničke knjige čitalo je više od 105.000 posjetitelja, što predstavlja porast posjeta od 40 posto na godišnjoj razini. Na temelju podataka o posjećenosti stranica u prvih osam mjeseci, vrlo je vjerojatno da će se tendencije porasta posjećenosti od 40 posto na godišnjoj razini nastaviti i u 2006.

U 2006. godini DPKM je objavio 13 besplatnih elektroničkih knjiga, a do kraja 2006. planira objaviti još sedam novih naslova, među njima i knjige Marinka Koščeca, Dorte Jagić, Milka Valenta, Zorana Roška i Ivana Šamije.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –