Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.02.2012.

Eda Vujević gošća sljedeće Bookvice
Održava se
27.02.2012.

Gošća sljedeće književne Bookvice, koja će se održati u ponedjeljak 27. veljače 2012. s početkom u 21 sat u klubu Quasimodo u Splitu, bit će splitska književnica, novinarka, kolumnistica i urednica rubrike Kultura u Slobodnoj Dalmaciji, Eda Vujević.

Eda Vujević će se predstaviti izborom iz svojih poetskih i proznih djela, a nezaobilazna tema razgovora s voditeljicom Patricijom Vodopijom bit će i trenutačno stanje u kulturi, kultura u medijima i „kulturno“ novinarstvo. Publiku kao i uvijek očekuje knjiga na dar, a za glazbeni nastavak večeri pobrinut će se popularni splitski DJ Set Dječaci.


Eda Vujević rođena je 1961. godine u Kninu, gdje je završila gimnaziju. U Splitu živi od 1980. godine, gdje je diplomirala na Pravnom fakultetu. No, pravom se nikad nije profesionalno bavila već je svoj profesionalni život vezala isključivo uz novinarstvo, preciznije uz Slobodnu Dalmaciju gdje je prošla čitav niz poslova: od gradskog reportera do komentatora, od crne kronike do kulture. Vjerojatno je jedina urednica kulture u Hrvatskoj koja je prethodno bila urednica crne kronike, a s tom tematikom i danas je povezana preko tjedne kolumne „Tjeralica“ kojom problematizira naličje hrvatskog represivnog aparata te uporno proziva policiju zbog neriješenog ubojstva Marijane Jerković koje je već deset godina nerasvijetljeno.

Dosad je objavila šest knjiga. Dvije su naslonjene i na njezin novinarski interes – to su knjige „Droga – opća opasnost“ te „Dedal na iglama“, koju je napisala u suautorstvu s novinarom Damirom Pilićem. Također, objavila je i dvije zbirke poezije: „Miris ribe“ i „Dječja soba“ kao i dva romana: „Na čekanju s Filomenom Pravdić“ i „U sfinginoj sjeni“. Živi i radi na relaciji Split – Dugopolje.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –