Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV / Culturenet • 12.04.2016.

Ivica Prtenjača dobitnik ovogodišnje BOOKtige

Ivica Prtenjača

Ivica Prtenjača dobitnik je ovogodišnje Nagrade BOOKtiga, posebnog priznanja koje se, pod pokroviteljstvom Istarske županije, od 2010. godine dodjeljuje najčitanijem živućem domaćem autoru u svim istarskim narodnim knjižnicama.

Prtenjača je nagradu zaslužio temeljem uspjeha romana "Brdo", dobitnika nagrade V.B.Z.- a i TISAKmedije za najbolji roman 2014. godine.


Svečana dodjela Nagrade upriličit će se tijekom obilježavanja Noći knjige u Gradskoj knjižnici Poreč, u petak 22. travnja, u 19.00 sati, kada će ovogodišnjem laureatu biti uručeno priznanje – primjerak njegovog romana koji je mjesec dana 'putovao' po knjižnicama Istre da bi čitatelji u njega mogli upisivati svoje dojmove.

Organizatori procjenjuju da je više od 27 tisuća korisnika istarskih gradskih knjižnica Pule, Rovinja, Novigrada, Umaga, Buja, Labina, Pazina i Buzeta imalo priliku upisati svoje poruke autoru u navedeni primjerak, a oni koji to još uvijek žele, mogu to učiniti u porečkoj knjižnici sve do njegova svečanog uručenja.

Ivica Prtenjača

Brdo

  • V.B.Z. 11/2014.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9789533046808
  • Cijena 49.00 kn

Glavni protagonist, ujedno i pripovjedač 'Brda', bivši PR u izdavačkoj kući i Muzeju suvremene umjetnosti, napušta svoju građansku egzistenciju, promocije, otvorenja izložbi, pozivnice i govore da bi se uspeo na brdo koje dominira nekim jadranskim otokom i od tamo, iz napuštene vojne karaule, čitavo ljeto čuvao otok od požara. Ondje, u društvu psa i ostarjelog magarca, doživljava vrhunac svoga života.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –