Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.12.2017.

Kava i kolači : Sjećanje na Simu Mraovića
Održava se
10.12.2017. u 18h

Simo Mraović (foto: Jakob Goldstein)

U nedjelju, 10. prosinca u 18 sati u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se nedjeljni talk show Kava i kolači Ivice Prtenjače, posvećen osnivaču "Kave i kolača" i dragom prijatelju Knjižnice piscu Simi Mraoviću.

Simo Mraović nas je napustio prije devet godina, točnije 16. prosinca 2008. Na njegovim se čitanjima, ili u talk showu 'Kava i kolači' u knjižnici Bogdana Ogrizovića, redovno okupljala brojna publika. Kako i ne bi, Simo nas je sve zadužio svojom vedrinom i optimizmom koji ga nisu napustili ni dok se borio s teškom bolešću posljednjih godina svoga života. Života u kojem je i radio i objavljivao.

Njegov književni stil i opus opisivan je kao duhovit i lucidan, mogli bismo reći da ga je i živio. Takav je ostao i u našem sjećanju, a vjerujemo i sjećanju svojih čitatelja, koji su ga osim u knjigama, pratili i na blogu na kojem se odlično zabavljao dijeleći savjete vezane uz seksualni život i srodne fenomene. Kao uostalom, i u svakoj drugoj.

Dođite na "Kavu i kolače", vjerujemo da će biti posluženi baš onako kako je Simo volio: s puno šlaga od kojeg ostaju tragovi na usnama i brkovima.

Bilješka o piscu:

Varaj me nježno Mraović Simo

Simo Mraović rođen je 1966. godine u Kutini. Djetinstvo je proživio u Jastrebarskom a ostatak života u Zagrebu, u kojem nas je trajno napustio 16. prosinca 2008. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao je filozofiju, ruski jezik i književnost i kroatistiku. Radio je kao novinar u novinama i na televiziji, vodio je, od 2000. do smrti, poznati nedjeljni talk show "Kava i kolači" u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Bio je član Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva pisaca, te švedskog PEN-a. Objavljivati je počeo 1984. godine.

Objavio je zbirke pjesama "Sezona otrova" (1986.), "Rimljanima nedostaje milosti" (1990.), "Na zemlji je sjena" (1994.), "Između usana" (1997.), "Laku noć Garbo" (2001.), roman "Konstantin Bogobojazni" (2002.), drugo izdanje romana "Konstantin Bogobojazni & sabrane pjesme" (2003.), "Gmünd" (2004.), zbirku pjesama "Nula Nula" (2006.), zbirku kolumni "Varaj me nježno" (2006) i knjigu priča "Bajke za plažu" (2007).

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –