Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.02.2016.

Matičin četvrtak: Siniša Matasović
Održava se
18.02.2016. u 19h

Siniša Matasović

Na Matičinom četvrtku koji će se održati u Muzeju Turopolja u Velikoj gorici, Trg kralja Tomislava 1, bit će predstavljen hrvatski pjesnik Siniša Matasović.

Pjesnika će predstaviti moderatorica, Darija Žilić.

Siniša Matasović rođen je 16. lipnja 1980. godine u Sisku, gdje živi i radi. Od 2008. godine piše poeziju i prozu, član je Društva hrvatskih književnika, Matice hrvatske i zagrebačke pjesničke tribine „Jutro poezije“.      

U sisačkom Ogranku Matice hrvatske, aktivan je kao član Predsjedništva i kao član uredništva časopisa „Riječi“. U prostoru Ogranka moderira i vodi poetska okupljanja, poznata pod nazivom „Stihovnica Siska“. Svoju prvu zbirku poezije „Sisak se uspješno pretvara da spava“ objavio je 2015. godine u nakladi spomenutog ogranka MH.      

Matasović je sudjelovao na raznim književnim natječajima, na kojima je bio hvaljen i nagrađivan, što mu je omogućilo objavljivanje radova u brojnim književnim časopisima i zbornicima diljem Hrvatske. Zapažen je i kao akter hrvatske slam poetske scene, te je 2015., na prvom službenom prvenstvu države u slamu, postao i viceprvak Hrvatske.      

U pripremi mu je i prvi roman, koji bi trebao izaći iz tiska do kraja 2016. godine.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –