Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.03.2014.

Međunarodna konferencija komparatista Matoš i Kamov : Paradigme prijeloma
Održava se
20.03.2014.

Međunarodna konferencija komparatista: "Matoš i Kamov : Paradigme prijeloma" održat će se 20. i 21. ožujka u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu (Trg braće Radića 7).

U četvrtak 20. ožujka u 18,30 sati održat će se svečano otvorenje konferencije na kojem će govoriti akademici Nenad Cambi i Pavao Pavličić.

Program će obogatiti scenska izvedba djela Antuna Gustava Matoša: Mora, u izvedbi studenata Umjetničke akademije u Splitu, pod mentrostvom Brune Bebić Tudor. Izvedba je posvećana sjećanju na njihovoga nastavnika Scenskoga govora, redovitog profesora Zlatka Crnkovića.
 
Konferencija se održava u petak 21. ožujka s početkom u 9 sati u splitskom Zavodu HAZU (Palača Milesi).

Sudjeluju: Ivan Bošković (Split), Tatjana Jukić (Zagreb), Morana Čale (Zagreb), Daniela Kurucová (Bratislava), Fedora Ferluga-Petronio (Udine), Marina Drobiševa (Sankt-Peterburg), Jevgenij Paščenko (Kijev – Zagreb), Cvijeta Pavlović (Zagreb), Sintija Čuljat (Rijeka), Slaven Jurić (Zagreb), Lada Čale Feldman (Zagreb), Antonija Eremut (Split), Perina Meić (Mostar), Pavao Pavličić (Zagreb) i Višnja Rogošić (Zagreb).

Voditelji: Pavao Pavličić i Cvijeta Pavlović

Međunarodna konferencija komparatista održava se u organizaciji Književnog kruga Split, Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Odsjeka za komparativnu književnost i Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu.

PROGRAM!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –