Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.03.2012.

Melanie Joy predstavlja knjigu 'Zašto volimo pse, jedemo svinje i nosimo krave'
Održava se
15.03.2012.

U Zagrebu i Osijeku gostuje američka socijalna psihologinja Melanie Joy koja će predstaviti svoju knjigu „Zašto volimo pse, jedemo svinje i nosimo krave : Uvod u karnizam“, u izdanju Dvostruke duge i Prijatelja životinja.

Autorica, dr. Melanie Joy, knjigu će predstaviti predavanjem pod nazivom „Jesmo li karnisti?“ u Zagrebu 15. ožujka u 18 sati u Kulturno informativnom centru (Preradovićeva 5), i u Osijeku 16. ožujka u 18 sati, u Studijskoj čitaonici Gradske i Sveučilišne knjižnice, (Europska avenija 24).

Melanie Joy je socijalna psihologinja i profesorica psihologije i sociologije na Sveučilištu Massachusetts u Bostonu. Ima doktorat iz socijalne psihologije na Saybrook Graduate School te magisterij iz didaktike na Harvard Graduate School of Education. Autorica je brojnih članaka o psihologiji, pravima životinja i socijalnoj pravdi te priručnika za aktiviste Strategic Action for Animals: Handbook on Strategic Movement Building, Organizing, and Activism for Animal Liberation.

Ovom knjigom uvodi novi pojam: karnizam.

Što nas navodi da jedne životinje volimo, a druge jedemo? Što utječe na izbore naše hrane i kako? Knjiga „Zašto volimo pse, jedemo svinje i nosimo krave“ otkriva nam društveno pravilo toliko duboko usađeno u naše kolektivno ponašanje da je ono postalo sustav koji se nameće kao imperativ u svim aspektima našeg odnosa prema hrani. Ovo je inovativna knjiga koja govori o odlukama koje se tiču našega svakodnevnog ponašanja.

– Melanie Joy u Hrvatskoj –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –