Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.02.2017.

Novozagrebačka tribina : Slobodan Šnajder
Održava se
23.02.2017. u 18:30h

Novozagrebačka tribina u Knjižnici Vjekoslava Majera predstavit će Slobodana Šnajdera i njegov višenagrađivani roman "Doba mjedi" (TIM press, 2015).

Voditeljica programa je Maja Hrgović, književnica i novinarka.

Doba mjedi, doba zmije koju je Mojsije načinio prema naredbi Boga, doba je odsutnog Boga; doba ideje u koju se mora vjerovati i vrijeme obožavanja mjedenih kumira. A u tom dobu počinjuju se najgori užasi. (...)
Šnajderu je za „Doba mjedi“ bio potreban „cijeli život“. Ne zato jer je sudbina Volksdeutschera politički osjetljiva tema. Dapače, to je odavno prestala biti. Već zato što je „Doba mjedi“ ono što se uobičava nazvati testamentom, oporučnim roman.

Dragan Jurak, Moderna vremena

Tribina će se održati u četvrtak 23. veljače u 18,30 sati na adresi Meštrovićev trg 1g.

Slobodan Šnajder

Doba mjedi

  • TIM press 11/2015.
  • 372 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538075117
  • Cijena 225.00 kn

"Doba mjedi" velika je priča o dvoje ljudi koji su odživjeli svoje živote u doba ekstrema te o njihovu potomku kojega je zapalo, kao ne baš sretno nasljedstvo, izaći na kraj s tom činjenicom. Priča je europska po tome što se dogodila u mnogo verzija, svjedočeći o moći ideologije koja zna podijeliti i stol i postelju, jučer kao i danas, također i u ovom stoljeću koje nije ništa manje obilježeno ekstremima. 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –