Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 10.08.2018.

Objavljeni rezultati Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini

PUK 2018.

Ministarstvo kulture i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta proveli su Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini, kao nastavak uspješne desetogodišnje suradnje na provedbi programa Poduzetništvo u kulturi, s ciljem jačanja poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama. 

Ove godine, ministarstva su kroz svoje proračune osigurala ukupno 8 milijuna kuna što je povećanje proračuna četiri puta u odnosu na prošlu i ranije godine.

Na poziv je pristiglo ukupno 267 prijava, a temeljem kriterija povjerenstva za pojedina područja odabrano je 119 projekata za sufinanciranje, podržavši time aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta te konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija. Poziv je bio otvoren za gospodarske subjekte koji djeluju u područjima izvedbenih i vizualnih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske te audiovizualne djelatnosti koja obuhvaća i djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja.

Cilj programa Poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama bio je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja.

Programom se potiče zapošljavanje i uključivanje vanjskih suradnika, otvaranje i opremanje prostora i nabava opreme, promidžbene aktivnosti, distribucija i jačanje kapaciteta kroz stručno usavršavanje namijenjeno isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti.
 

Na ovom linku je prikaz rezultata Odluke o dodjeli potpora putem programa Poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama koju su donijeli ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat na temelju prijedloga četiriju povjerenstava imenovanih za vrednovanje pristiglih prijava svakog od navedenih područja.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –