Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.09.2018.

Otvorenje Dječjeg tjedna u Zagrebu - 'Grigorijanci u metropoli'
Održava se
01.-07.10.2018.

Savez društava "Naša djeca" Hrvatske u sklopu manifestacije Dječji tjedan 2018. organizira program "Grigorijanci u metropoli". Otvaranje Dječjeg tjedna održat će se 1. listopada s početkom u 9.30 sati u Hrvatskom centru za dječju knjigu (Starčevićev trg 4, 10 000 Zagreb). 

"Grigorijanci u metropoli" je program u sklopu manifestacije Dječji tjedan koju Savez društava "Naša djeca" Hrvatske već tradicionalno održava. Programom se želi popularizirati Nagrada "Grigor Vitez" i 50-ta obljetnica najstarije domaće nagrade za dječju književnost i ilustraciju koju Savez DND svečano obilježava ove godine. Promotorica programa "Grigorijanci u metropoli" je poznata hrvatska književnica Sanja Pilić

U Dječjem tjednu, od 1. do 7. listopada, u Knjižnicama grada Zagreba održavat će se niz radionica i književnih susreta s dobitnicima Nagrade "Grigor Vitez", književnicama Sanjom Pilić, Snježanom Babić Višnjić i Sanjom Lovrenčić te ilustratorima Zdenkom Bašićem, Tomislavom Tomićem i Andreom Petrlik Huseinović. Nagrađeni književnici/ce i ilustratori/ce predstavit će svoj rad, nagrađene književne tekstove i ilustracije te će zanimljivim književno-likovnim radionicama pokušati na maštovit način dodatno motivirati djecu za ljubav prema knjizi i čitanju. 

U sklopu Programa, u Hrvatskom centru za dječju knjigu održati će se izložba "50. godina Nagrade Grigor Vitez" na kojoj će biti izložena probrana nagrađena književna djela Nagradom "Grigor Vitez".

Program u prilogu!
 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –