Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: N.B. - MV • 06.10.2010.

Počeo 62. Frankfurtski sajam knjiga

U Frankfurtu na Majni je u utorak navečer u prisustvu njemačkog ministra vanjskih poslova Guide Westerwellea i predsjednice Argentine Cristine Kirchner, svečano otvoren 62. Frankfurtski sajam knjiga. Frankfurtski sajam knjiga svoja vrata službeno otvara u srijedu 6. listopada i traje do nedjelje 10. listopada 2010.

Zahvaljujući brojnim prijavama u posljednji trenutak sajam će okupiti oko 7500, umjesto prvobitno najavljenih 7000 izlagača, tako da je i ove godine broj izlagača veći nego godinu dana prije, a ove je godine zemlja - počasni gost sajma Argentina


Na dan otvaranja sajma svečano će biti otvoren hrvatski štand, na kojem će multimedijalni program biti posvećen Tinu Ujeviću u prigodi 55. obljetnice smrti, za trajanja sajma predstavit će se i nekoliko književnika/ica - Ludwig Bauer, Miro Gavran, Edo Popović, Sanja Lovrenčić, Ivana Šojat-Kuči i Svjetlan Vidulić koji će osim na štandu predstavljati svoja djela i na pratećim forumima (kriterij za odabir autora bio je prevedeno djelo na njemački jezik, objavljen prijevod na drugi jezik te najava prijevoda djela na njemački jezik). Za kraj sajma na hrvatskom štandu, u organizaciji Društva bivših studenata i prijatelja zagrebačkog sveučilišta, biti će priređen program uz 80. obljetnicu života književnice Irene Vrkljan.

Pogledajte program ovogodišnjih događanja na hrvatskom štandu.

– Sajam knjiga u Frankfurtu 2010. –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –