Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 28.10.2015.

Posebna atrakcija Interlibera 2015. - ZNANSTVENI KVART
Održava se
10.-15.11.2015.

Znanstveni kvart

Ovogodišnji će INTERLIBER biti bogatiji za još jednu osobitu atrakciju za posjetitelje. U paviljonu 6 će osim ponude nakladnika, posjetitelji uživati i u interaktivnim aktivnostima popularizacije znanosti.

Posebno osmišljeni dodatni sadržaj Interlibera nosi naziv ZNANSTVENI KVART, a predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način.


Posjetitelji će tako moći sudjelovati u raznim interaktivnim pokusima i radionicama – moći će tako uživati u kemijskim pokusima Znanstvenih čarolija ili naučiti čitati hijeroglife, izrađivati fosile, zaviriti u svijet mikrobiologije, saznati zašto su gumeni bomboni šareni, igrati križić-kružić s Nao robotima i još mnogo toga što će predstaviti brojne udruge, studentske sekcije, muzeji, knjižnice, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice koji iste takve sadržaje već godinama izvode u sklopu raznih popularno-znanstvenih događanja kao što su Festival znanosti, Noć biologije, Noć istraživača te Znanstveni piknik koji svojim sadžajem privuče i do 30.000 ljudi.

Upravo je ta zainteresiranost javnosti za takva događanja ponukala organizatore da se jedan takav program uvede u Interliber jer ima veliki potencijal podizanja broja posjećenosti koja je u ovom trenutku itekako poželjna za nakladnike i knjižare.

Ovakva nadogradnja Interliberu (u sadržajnom smislu) trebala bi u konačnici sajmu dati novi zamah jer se radi o komplementarnom sadržaju, odnosno o aktivnostima koje su u korelaciji s programom sajma Interliber obzirom je isti potekao od Sajma znanstvene knjige.

Ugradnji ovakvog sadržaja ide u prilog i činjenica da se Interliber održava u tjednu kada se u svijetu obilježava Svjetski dan znanosti za mir i razvoj kojeg je Unesco pokrenuo 2010. godine, a koji se obilježava diljem svijeta na dan 10. studenog što se poklapa sa datumom otvorenja ovogodišnjeg sajma Interliber.


Program ZNANSTVENI KVART se provodi u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske te u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO.

Istražite detaljno program ZNANSTVENOG  KVARTA!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –