Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.05.2016.

Predstavljanje knjige 'Neobična jutra jedne obične Flekice' Jadranke Ivandić Zimić
Održava se
25.05.2016. u 19h

Jadranka Ivandić Zimić: Neobična jutra

Neobična jutra jedne obične Flekice Ivandić Zimić Jadranka

Edicije Božičević i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića organiziraju u srijedu, 25. svibnja 2016. u 19,30 sati predstavljanje knjige "Neobična jutra jedne obične Flekice" Jadranke Ivandić Zimić.

Na predstavljanju će govoriti autorica, urednik Josip Ivanović, i moderator Matija Janeš, a mladi glumac i recitator Martin Knežević čitat će dijelove teksta.

 

"Neobična jutra jedne obične Flekice" kratka je ilustrirana zbirka koja se sastoji od sedam priča za djecu i mlade, a toplim, jednostavnim jezikom progovara o ljubavnim problemima i razmišljanjima obične kućne mačke, Flekice. Zbirka zapravo progovara o nizu vrlo poznatih, arhetipskih tinejdžerskih ljubavnih situacija i o njihovom sretnom ili nesretnom razrješenju, uzimajući kao likove mačke u malom, zatvorenom susjedstvu, punom osebujnim likova, gazdarica, pasa, ptica, i svega ostaloga što pripada u dvorišta prigradske zone.

Jezik je nepretenciozan, tečan, s povremenim korištenjem pjesničkih metoda i figura, ali koncentrirajući se na dijaloge i zanimljive minijature – situacije u kojima se Flekica iznenada nalazi i iz kojih isto tako iznenadno izlazi, dajući čitatelju uvid u njezin unutarnji monolog.

Ilustracije Antonije Marinić daju posebnu živost ovoj neobičnoj knjizi o jednoj običnoj kućnoj mački. Cilj knjige doprijeti je do djece najmlađega uzrasta, ali i do mlađih adolescenata, upućujući na nekonfliktno rješavanje problema i komunikaciju.

Jadranka Ivandić Zimić

Neobična jutra jedne obične Flekice

  • Edicije Božičević 04/2016.
  • 40 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953522
  • Cijena 80.00 kn

"Neobična jutra jedne obične Flekice" Jadranke Ivandić Zimić kratka je ilustrirana zbirka koja se sastoji od sedam priča za djecu i mlade, a toplim, jednostavnim jezikom progovara o ljubavnim problemima i razmišljanjima obične kućne mačke, Flekice. 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –