Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.01.2019.

Predstavljanje knjige 'Teleidoskop' Andrijane Kos Lajtman
Održava se
16.01.2019. u 18h

Predstavljanje knjige znanstvenice i književnice Andrijane Kos Lajtman "Teleidoskop" (Hrvatsko društvo pisaca, 2018.) održat će se u srijedu, 16. siječnja u 18 sati u klubu Botaničar u Zagrebu (Trg Marka Marulića 6).

U razgovoru o knjizi, uz autoricu, sudjeluju Sanjin Sorel i Sanja Baković te moderatorica, Darija Žilić.
 
A. K. Lajtman govori o smrti, bolesti, usamljenosti, negativnome aspektu prisutnosti… česta su isprepletanja, fragmentarna, između logički strukturiranih tekstova kojima je funkcija podsjećanje kako je možda ipak riječ o nekakvome stabilnome sustavu znakova i onih koji su sasvim iregularni te ovise o gramatičkim "nekorektnostima", nadrealističkim metodama, oštrim rezovima i montaži. I usprkos svemu fragmentarni postupak u cijeloj knjizi ima vrlo jasnu funkciju – prevesti složenu strukturu svijeta i subjekta u plan strukturirana smisla. - Sanjin Sorel

Andrijana Kos Lajtman

Teleidoskop

  • Hrvatsko društvo pisaca 12/2018.
  • 108 str., meki uvez
  • ISBN 9789538152085
  • Cijena 70.00 kn

'Teleidoskop' Andrijane Kos Lajtman, zbirka je fragmentarnih tekstova u kojima se miješaju književni oblici – kratki poetski zapisi, bilješke s puta, pjesme, intimni dnevnik, osvrti na druga književna djela, događaji iz svakodnevice itd. Autorica, već afirmirana svojim znanstvenim i poetskim knjigama, ovoga puta poseže za novim načinom poetskoga govora.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –