Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.01.2016.

Promocija knjige 'Bratstva i ubojstva, gajđin' Jerka Bakotina
Održava se
02.02.2016. u 20h

Promocija knjige putopisa (Zapadna Sahara, Bliski istok, Mongolija, Japan, Kosovo) "Bratstva i ubojstva, gajđin" autora Jerka Bakotina, u izdanju Algoritma, održat će se u utorak 2. veljače s početkom u 20 sati, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).
 
Knjigu će predstaviti: Dean Duda (kao profesor i teoretičar), Ladislav Tomičić (kao kolega novinar), Kruno Lokotar (kao urednik) & autor (kao Jerko Bakotin).

O knjizi:

Putopis Jerka Bakotina Bratstva i ubojstva, gajđin donosi pomalo već iščeznuli žanr literarne reportaže koja se ne boji dužine, jer ima dovoljno dubine – u zlatna vremena možda bi ih prestižne novine objavljivale kao feljtone – iz Zapadne Sahare, pojasa Gaze, Mongolije, Japana i s Kosova. Stilski vrlo heterogeni, jer su različiti prostori autoru nametali različite perspektive, a i taj autor se mijenjao – putopisi su naime nastajali tijekom osam godina, a putovanja su krenula i prije – tekstovi sugeriraju autorovu sklonost da uroni i preradi poticaje društva i prirode. Pri tom Jerko Bakotin ne krije svoje političko lijevo opredjeljenje, ni razočaranje stanjem svijeta, a dominanta je ovih rukopisa antikolonijalističko raspoloženje.

Knjiga je opremljena sa šezdesetak odličnih fotografija koje prate rukopis, svjedoče i naravno šute, baš kao i svijet, o stvarima o kojima Jerko Bakotin govori svježe, svjesno i uvjerljivo. Jednom gajđin, uvijek gajđin, podstanar u svemiru i svijetu, dok se ne promijeni na bolje i pravednije, to bi mogao biti prešućeni slogan ove knjige.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –