Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.01.2013.

Promocija slikovnice 'Pjegava Iva'
Održava se
19.01.2013.

U zagrebačkom Kulturnom klubu O'grada, u subotu 19. siječnja u 18.00 sati, održat će se promocija slikovnice "Pjegava Iva" autorice Jelene Pervan i ilustratora Stjepana Lukića.

Uz  veselo, točkasto druženje uz slatke poslastice, o slikovnici će govoriti predstavnik izdavača, autorica slikovnice Jelena Pervan te poznata dječja književnica i novoizabrana predsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Silvija Šesto.

"Pjegava Iva" priča je o ljupkoj djevojčici koju muči problem i pitanje s kojim se svatko od nas - kako promijeniti nešto što ne volimo na sebi i trebamo li to uopće željeti? Iva je bila najpjegavija djevojčica na svijetu, ali, pogađate, ona jednostavno nije voljela svoje pjegice. Pokušala ih je obrisati gumicom, prodati na placu za 10 kuna, pričinjalo joj se da je cijeli svijet popjegavio i jednog dana bilo joj je stvarno dosta svega.

Svojom jakom željom da pjegice nestanu i zapomaganjem, prizvala je mala čudnovata bića iz Zemlje smijeha - Hahavca, Hehevca i Hohovca koji su joj odlučili ispuniti želju. Međutim, zajedno s njezinom željom, ispunile su se i želje iz djetinjstva svih članova njezine obitelji, a Iva se tako našla u velikoj nevolji...

Jelena Pervan rođena je 1992. u Splitu gdje je završila opću gimnaziju. Studira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje trenutno živi. Piše recenzije dječjih knjiga, animiranih filmova i kazališnih predstava za obiteljski portal Klinfo.hr. Kratke priče i članke objavljuje u časopisima Moj planet, Prvi izbor, Radost i Smib.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –