Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.07.2015.

Prvo zagrebačko more knjiga pretvorit će Zrinjevac u plažu
Održava se
03.-05.07.2015.

Prvo zagrebačko more knjiga je kulturno-zabavna manifestacija koja će se održati od 3. do 5. srpnja na Zrinjevcu, u organizaciji izdavačke kuće Lumen. Tom će se prigodom Zrinjevac pretvoriti u plažu a zagrebačkim građanima i posjetiteljima na raspolaganju će biti stotinjak popularnih naslova iz svjetske književnosti i publicistike, na hrvatskom i engleskom jeziku, koje mogu besplatno prolistati i pročitati.

Želeći popularizirati čitanje kao zabavnu aktivnost, Lumen se na Zrinjevcu pobrinuo za nesvakidašnju scenografiju u kojoj, uz knjige, dominiraju pijesak, ležaljke i suncobrani! Zainteresirani mogu zauzeti ljetne rekvizite i u ugodnoj hladovini, na pješčanoj plaži od 80 četvornih metara u središtu grada, uz dobru glazbu besplatno uživati u čitanju knjiga.  

Plaža se otvara u petak u 11 sati (subotu i nedjelju od 10), a zabava traje sva tri dana do 21 sat. Posebne pogodnosti očekuju vas svaki dan između 18 i 21 sat, kada je na programu Book & cocktail happy hour, sa sniženim cijenama Lumenovih knjiga.

Osim uživanja u čitanju, posjetitelji mogu isprobati i specijalnu ponudu koktela, među kojima su "Bridget Jones", "T.A.J.N.E.", "Legendu", "Između dva svijeta", "Hladnu magiju", "Mary Shelley", "Gospođu Hemingway" i "Katarinu Medici"… koji su osmišljeni prema književnim poslasticama izdavačke kuće Lumen.

Dodatna živost na plaži Zrinjevac zajamčena je s face paintingom (u subotu od 13 do 15 i nedjelju od 12 do 14), a interes posjetitelja zasigurno će privući i Lumenov nagradni kviz (u nedjelju u 18 sati) u kojemu je glavni zgoditak vikend na Jadranu!

Cilj manifestacije je probuditi strast prema čitanju i ujedno ponuditi zanimljiv kulturni sadržaj u ljetnim danima, kada takvih sadržaja u gradu kronično nedostaje. Zagrebu općenito nedostaje javnih manifestacija povezanih s čitanjem, pa je Lumenova akcija doprinos nacionalnoj kampanji za poticanje čitanja. Pad interesa za knjigu i čitanje, potvrđen u relevantnim domaćim istraživanjima, vezan je i uz nedovoljnu dostupnost knjige odnosno smanjenu kupovnu moć hrvatskih građana. Stoga je Lumenovo javno čitanje na Zrinjevcu jedinstvena prilika da svaki građanin, barem na tri ljetna dana, ima besplatan i jednostavan pristup knjizi.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –