Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hrvoje Šalković

Nova mis Čilea

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 05/2015.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789533038315
  • Cijena: 6.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mlada detektivka Lara odlazi u Patagoniju nakon što joj jave da joj je djed, kojeg su ubili na isti način kao i dvadesetak godina ranije njezinog oca, ostavio nasljedstvo. Lara odlazi u Punta Arenas (u kojem više od polovice stanovništva čine doseljenici iz Hrvatske), ne samo radi nasljedstva nego i radi razjašnjavanja djedova ubojstva.

Na tom putu pridružuje joj se stariji kolega, iskusni inspektor Vinko Sivec zvan Sivi, te se oni po dolasku u Punta Arenas suoče sa zločinima serijskog ubojice koji žrtve ubija nožem tako da ih prvo izbode, a potom im prereže grkljan. Šef policijske stanice u Punta Arenasu dopušta Lari i Sivecu da sudjeluju u potrazi za ubojicom jer nema dovoljno ljudstva, s obzirom na to da je taj grad na jugu Čilea dotad bio mirna, učmala sredina u kojoj se godinama nije dogodio niti jedan težak zločin.

Rasplet uključuje nevjerojatne akcijske scene u kojima Lara i Sivec kreću avionom na Antarktiku u potragu za ubojicom, a identitet ubojice šokantno je otkriće...



"Istraga, potraga i na kraju uzbudljiva potjera odvest će glavne junake novog Šalkovićevog krimića na kraj svijeta, do zaleđene i mrakom obavijene Antarktike, do samih granica ljudske groze. A od svega toga najviše će profitirati, dakako, vjerni i mnogobrojni Šalkovićevi čitatelji, koji će i ovom knjigom doći na svoje."

Slađan Lipovec

Hrvoje Šalković rođen je 1973. u Zagrebu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a magistrirao na University of Westminster 2000. godine. U međuvremenu, radio je kao anketar u Institutu primijenjenih istraživanja, trgovački putnik, profesionalni vozač auto utrka, perač tepiha, vozač generala (Petković, Slopar), urednik biltena autobojne, redar na koncertima, pomoćni skladištar na londonskom East Endu, vozač dostavnog kamiona, prodavač tehničke robe na londonskoj tržnici Elephant & Castle, kao novinar, predstavnik telekomunikacijske kompanije i PR menadžer... da bi se (barem donekle i podjednako uspješno) skrasio u čarobnom trokutu: pisac, putnik, poduzetnik.

Objavio je zbirku kratkih priča i pet romana, a svoje putopisne tekstove objavljuje u mnogim domaćim tiskovinama i na internetskim portalima. Dobitnik je nagrade VBZ- za najbolji neobjavljeni roman 2006.

Internet stranica:
www.shale.com.hr

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –