Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Lyndon

Carska vatra

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Patricija Vodopija
  • 10/2015.
  • 560 str., meki uvez
  • ISBN 9789532666564
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Još jedan nenadmašan spoj pustolovine i povijesti iz pera Roberta Lyndona, autora romana "Potrage za sokolom".

Godina je 1081., velike se vojske sudaraju, a vladarske loze smjenjuju na prijestoljima – od Engleske do Bizanta Europa bukti ratovima. Ali na istoku prostire se još moćnije carstvo, koje posjeduje oružje što može promijeniti sudbinu svijeta: barut. U želji da se domogne vatrene smjese poraženi bizantski car pokreće naizgled neizvedivu misiju: na dvor kineskog cara šalje viteza - plaćenika Vallona i njegov odred elitnih boraca, koji se toga oružja moraju domoći ili poginuti pokušavajući.

Na putu u nepoznato Vallonovoj skupini pridružit će se njegovi vjerni prijatelji: grčki liječnik Hero i engleski lovac Wayland, ali i mladi i nepromišljeni novak Lucas – svaki od njih za to će imati svoje razloge, svaki svoju tajnu.

Preko prevrtljivih mora i užarenih pustinja, kroz negostoljubive planine i nepregledne stepe, staza do Nebeskog Carstva Vallonovu će družinu voditi u nepoznate zemlje s onu stranu Puta svile. Mnogi će pritom poginuti... ali nagrada za one koji prežive bit će nezamisliva.

**

Volite li obimne povijesne romane pune pustolovina, raznovrsnih i zanimljivih likova, nepogrešivo smještene u odgovarajući geopolitički i geografski kontekst te nošene radnjom koju ne možete prestati pratiti – ovo je knjiga koju morate pročitati. – Aspen Daily News

Roman pun historijski preciznih pojedinosti o srednjovjekovnom ratovanju... – Library Journal

Ova nevjerojatno dobro komponirana epska priča kao stvorena je za čitatelje koji vole ambiciozne pustolovne romane utemeljene na povijesnim činjenicama. – Booklist

Robert Lyndon od djetinjstva se bavi sokolarstvom, pa su ga još kao studenta povijesti fascinirali zapisi kako su ptice poput sokola tijekom srednjeg vijeka bile toliko vrijedne da su se koristile kao otkupnina. Pisao je knjige s povijesnom tematikom dok nije objavio svoj prvi roman "Potraga za sokolom" (Hawk Quest, 2011). Ovaj je roman i prije objavljivanja izazvao veliku pozornost, a neki njegovi dijelovi nadahnuti su Lyndonovim iskustvima iz sokolarstva, planinarenja i putovanja. Svoj drugi roman, "Carska vatra" (Imperial Fire), objavljuje početkom 2014. godine. Član je Kraljevskog geografskog društva. Živi u Dorsetu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Robert Lyndon - Carska vatra –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –