Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jelena Pervan Jelena Brezovec

Hrkalo i Drijemalo

  • Nakladnik: Naša djeca
  • Ilustracije: Jelena Brezovec
  • 11/2015.
  • 26 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533024936
  • Cijena: 49.90 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Na cijelome svijetu ne postoji životinja koja još nije čula za Hrkala, najglasnijega hrkača na svijetu. Slavan je bio taj medo i u svojoj je slavi itekako uživao. No sve se, baš sve, promijenilo jednoga kišnog jutra. U novome broju Šumskoga lista pojavio se naslov: MEDVJED DRIJEMALO SA SJEVERNOGA POLA NAJGLASNIJI JE HRKAČ NA SVIJETU! Životinje su se stale došaptavati.

- Pa zar Hrkalo nije najglasniji hrkač na svijetu? - pitale su se sve redom.

Kad je Hrkalo pročitao vijest, zagrmio je kao grom iz kišnoga oblaka koji se toga trenutka nadvio nad šumu. Bijesan i mokar od kiše otišao je u svoju sobu i smjesta se počeo pakirati. Zar je moguče da postoji netko tko hrče glasnije od njega?

 

U trećem nastavku serije slikovnica o Hrkalu, "Hrkalo i Drijemalo", pratimo medvjedića i njegove šumske prijatelje u avanturi na Sjevernome polu. Popularni Hrkalo upoznat će osjećaje zavisti, bijesa i ljubomore prema Drijemalu i prijeći će pola svijeta da mu dokaže da je bolji, veći i glasniji.

No kad ga jednom upozna, Hrkalo polako otkriva da ih više toga spaja nego razdvaja. Medvjedić odlučuje otvoriti svoje srce te u dojučerašnjemu suparniku počinje otkrivati iskrenoga prijatelja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –