Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paolo Cognetti

Sofia se uvijek odijeva u crno

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Ana Badurina
  • 02/2016.
  • 208 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532666939
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Upoznajte Sofiju Muratore. Istina je, Sofia se uvijek odijeva u crno, ali ovu junakinju Paola Cognettija nećete zapamtiti po jednoj boji – Sofia u sebi krije čitavu dugu.

U deset priča ovoga romana jedan od ponajboljih mladih talijanskih pisaca uspio je oko lika milanske djevojke zavrtjeti čitav svijet: od djetinjstva provedenog u građanskoj i naoko običnoj obitelji, preko puberteta obilježenog psihološkim smetnjama pa sve do otkrića seksa i iscjeliteljske ljubavi prema kazalištu – Sofia nam otkriva istine o muškarcima i ženama, o tijelu i duši, o traženju i mimoilaženju s drugim bićem, o ljubavi.

"Sofia se uvijek odijeva u crno" roman je koji ne bježi od politike, ni od povijesti, ali svojim preciznim i intenzivnim pismom, koje iza prividne jednostavnosti nosi izvanrednu emotivnu snagu, njegov nam autor ponajprije želi približiti intimni svijet žene. A Sofia, ta nespokojna i divlja djevojka, kadra preživjeti vlastite neuroze i iskoristiti iznenadne trenutke prosvjetljenja, nalik je na junakinje Salingera ili Carvera: natjerat će nas da je slijedimo kroz trenutke ljepote i boli, tjeskobe i iskupljenja, sve dok ne pronađe vlastiti put, pokazujući nam usput i ono što bi možda moglo poslužiti i nama.

Paolo Cognetti rodio se u Milanu 1978. Autor je zbirki kratkih priča "Manuale per ragazze di successo" (2004.) i "Una cosa piccola che sta per esplodere" (2007.), kojom je između ostalog osvojio nagrade Premio Fucini i Premio Settembrini te bio među finalistima nagrade Premio Chiara. Godine 2010. objavio je "New York è una finestra senza tende". Autor je i nekoliko dokumentarnih filmova među kojima su Vietato scappare, Isbam, La notte del leone te, u produkciji kuće Minimum fax media, Scrivere/New York i Il lato sbagliato del ponte.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Sofia se uvijek odijeva u crno - Paolo Cognetti –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –