Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Olja Savičević Ivančević

Šporki Špiro i Neposlušna Tonka

  • Nakladnik: Sandorf
  • Ilustracije: Svjetlan Junaković
  • 11/2017.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533510378
  • Cijena: 85.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Neposlušna Tonka je djevojčica koja živi u gradu Utorku, u kojem se svi, osim nje, slijepo drže pravila, a Šporki Špiro - dječak "na zlu glasu" - živi u pričama, u naklapanjima i razgovorima!

Njih dvoje se sretnu jednog običnog utorka u Utorku kada Špiro pročita oglas u kojem se traži izgubljeni glas jedne Tonke.

Špiro će otkriti je li Neposlušna Tonka stvarno neposlušna ili je ona tek djevojčica koju nitko ne sluša? I postoje li i takvi slučajevi kad je dobro biti neposlušan i svojeglav i nije li ovo baš jedan takav slučaj?! 

Pustolovina u koju će iz sigurnog susjedstva krenuti Tonka i Špiro i u kojem će sresti pohlepnu i bezobraznu Igrušu Plakušu, pokazat će se na trenutak opasnom - ali tako uvijek biva prije nego što se, zbog srčanih junaka, stvari promijene na bolje.

Zato i vi, kad je već prilika – lupite o pod, usnama cmoknite, zajedno s njima u priču skoknite!

Slikovnica Olje Savičević Ivančević i ilustratora Svjetlana JunakovićaŠporki Špiro i Neposlušna Tonka“, zabavlja, čudi, i nasmijava te kreira originalne i antologijske likove. Priča je dobila je i svoju dramsku verziju, a praizvedena je u Gradskom kazalištu lutaka Split 2017.

Olja Savičević Ivančević spisateljica je i pjesnikinja. Knjige su joj prevedene u desetak zemalja. Uvrštavana je u brojne domaće i strane izbore i antologije. Za rukopis "Nasmijati psa" nagrađena je Prozakom, dobitnica je prve nagrade Večernjeg lista za kratku priču te nagrade Kiklop za zbirku poezije "Kućna pravila". Roman "Adio kauboju" nagrađen je nagradom T-portala za najbolji roman, kao i nagradom Slobodne Dalmacije za umjetnost "Jure Kaštelan". Prema romanu je postavljen istoimeni kazališni komad. Živi i radi u Splitu kao slobodna spisateljica.

Objavila je zbirke pjesama "Bit će strašno kada ja porastem" (1988), "Vječna djeca" (1993), "Žensko pismo" (1999), "Puzzlerojc" (2005), "Kućna pravila" (2007), "Mamasafari (i ostale stvari)" (2012); knjigu priča "Nasmijati psa" (2006) i romane "Adio kauboju" (2010) i "Pjevač u noći" (2016).

Za djecu je napisala i dramske tekstove za predstave "Moj prijatelj Mačkodlak", "Som na cilome svitu" i "Legenda o Beskrajnom moru" te na desetke songova. Prema priči "Šporki Špiro i Neposlušna Tonka" postavljena je i kazališna predstava u Gradskom kazalištu lutaka — Split, a potom je objavljena kao slikovnica u izdanju Sandorfa, 2017. (ilustracije Svjetlan Junaković).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –