Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Suzy Lee

Val : slikovnica

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • 12/2017.
  • 40 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538012150
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jednoga sunčanog dana razigrana i znatiželjna djevojčica susreće na plaži zaigran i moćan val. Od tih je jednostavnih elemenata korejska umjetnica Suzy Lee stvorila čudesnu slikovnicu u kojoj je svaka pisana riječ suvišna. Osjećajni crteži i majstorska uporaba boje pripovijedaju priču o igri, o susretu sa snagom prirode i stvaranju novog prijateljstva.

Za ovu razigranu, zabavnu, a istodobno poučnu slikovnicu Suzy Lee dobila je više nagrada za najbolju ilustraciju.

Suzy Lee rodila se i danas živi u Seulu, u Južnoj Koreji. Diplomirala je slikarstvo na Narodnom sveučilištu u Seulu, a magistrirala na likovnoj akademiji Camberwell u Londonu. Slika, piše i ilustrira knjige. Njezine su knjige objavljene u mnogim zemljema. Među njima su "Crna ptica", "Zoološki vrt", "Zrcalo", "Sjena", "Alica u Zemlji Čudesa" i "Osveta zečeva". Sudjeluje na izložbama ilustracija i dječjih knjiga. Ilustrira i knjige drugih autora.

Nagrađena je mnogim uglednim međunarodnim nagradama za dječju knjigu i ilustraciju. Za slikovnicu "Val" dobila je 2008. godine Zlatnu medalja Društva ilustratora SAD za izvornu umjetničku ilustraciju, Nagradu The New York Timesa za najbolju ilustraciju 2008., Nagradu Španjolskog udruženja knjižara za najbolju slikovnicu 2008. te je uvrštena na IBBY-jevu Počasnu listu projekta Knjige bez riječi. Krajnje odredište Lampedusa (Silent Books. Final Destination Lampedusa) 2013. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –