Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Peter Henisch

Pronađi mačku

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Andy Jelčić
  • 04/2018.
  • 164 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533400624
  • Cijena: 148.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Dijete je naslonjeno na prozorsku dasku, a pored njega sjedi mačka. To mu je prva u životu. Prozor je jedan od mnogih kroz koje će gledati, no ovdje mu se budi svijest. U knjizi sjećanja "Pronađi mačku" Peter Henisch vodi nas u vlastito djetinjstvo u poslijeratnome Beču.

Djetetu često govore da previše sanjari. Sanjarenje je sposobnost koju je pisac Peter Henisch sačuvao, a do danas je ostao i ljubiteljem mačaka. Mačke što su ga pratile kroz život i prozori odakle je promatrao svijet oko sebe tvore okvir ovih poetskih memoara u kojima Henisch vješto isprepliće osobnu priču s poviješću.


Peter Henisch piše naizgled tako lako, tako vedro, a melankolično, kao što je Franz Schubert skladao.
Der Spiegel

Peter Henisch, rođen u Beču 1943., studirao je germanistiku, filozofiju, povijest i psihologiju. Suosnivač je časopisa Wespennest, a od 1971. slobodni umjetnik, pisac. Djela su mu, između ostalih: "Die kleine Figur meines Vaters" (Maleni očev lik, 1975.), "Vom Wunsch, Indianer zu werden" (O želji da postanem Indijancem, 1994.), "Schwarzer Peter" (Crni Petar, 2000.), "Die schwangere Madonna" (Trudna Madona, 2005.), "Majušna žena" (2007./2017.), "Der verirrte Messias" (Zalutali Mesija) i 2013. "Mortimer & Miss Molly".

Henisch je dobitnik visokog odlikovanja Österreichisches Ehrenkreuz für Wissenschaft und Kunst (2014.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –