Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marina Šur Puhlovski

Divljakuša

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 05/2018.
  • 252 str., meki uvez
  • ISBN 9789535200352
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Riječ je o "(anti)ljubavnom romanu, zapravo priči o 'životu koji curi kroz prste', o našim životima 'u kojima nas nema', a kad napokon shvatimo što nam se dogodilo − život je već ostavio duboke, trajne ožiljke.

To je priča o ljubavi u doba oskudice i o vremenu bez ljubavi. Spisateljica Marina Šur Puhlovski glasom svoje junakinje/pripovjedačice uvjerljivo ostvaruje dojam zbiljskog, nepredvidivog života svakodnevnim jezikom – ne izmišljenim, lažnim, nego onim koji sam svjedoči ljepote i okrutnosti ljudske zbilje; nema tu fraza, ali ima njihova razglobljavanja, fraze se razbijaju i dobivaju sasvim novo značenje, govore nam tko smo i kakvi smo uistinu... Pisan dugim, ali jasnim rečenicama, s dobro profiliranim likovima i izuzetnim smislom za detalj, roman 'Divljakuša' vrijedan je doprinos našoj suvremenoj prozi, djelo koje potresnu dramu tananih međuljudskih odnosa transformira u snažnu jezičnu umjetninu."

(iz obrazloženja žirija V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –