Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Max Porter

Tuga je pernata stvar

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Petra Mrduljaš
  • 06/2018.
  • 120 str., meki uvez
  • ISBN 9789531423694
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon iznenadne smrti supruge, otac s dvojicom sinova mora pronaći način kako nastaviti živjeti i prebroditi tugu. No u trenucima samoće i očaja dolazi im iznenadni posjetitelj, pomoćnik, savjetnik, vodič kroz tugu – Vrana. Jedino što je zanima jest tuga i odlazi tek kada ona nestane.

Ovaj heterogeni roman ispripovijedan je iz triju perspektiva – perspektive oca, dječaka i Vrane – te podijeljena u tri dijela. Svaki dio nosi vlastiti stilski ton koji se razvija od podrugljivosti i potresenosti do iskupljenja i emocionalnog uravnoteženja. Zbog svoje izražene kontemplativnosti, snažnih emocija i stilskih bravura roman se može čitati i kao zbirka lirskih priča.

Budući da autor otvara vrlo kontroverznu i bolnu temu – nošenje s tragičnom smrću životnog partnera – mnogi su u čitanju ovih redaka pronašli utjehu. Porter tako kao pravi umjetnik uspijeva podsjetiti da je jedna od osnovnih zadaća književnosti djelovati i terapeutski.

Roman "Tuga je pernata stvar" (Grief is the thing with feathers, 2015) nagrađen je međunarodnom nagradom Dylan Thomas za 2016. godinu, a nalazio se i među 100 najvažnijih knjiga 2016. g. prema The New York Timesu te u užem izboru Guardianove nagrade za prvijenac godine.

Max Porter urednik je u izdavaštvu. Živi u Londonu sa ženom i djecom. Tuga je pernata stvar (2015) prva mu je knjiga, a njegova nova ostvarenja čitatelji i kritičari diljem svijeta željno iščekuju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –