Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Delphine de Vigan

Prema istinitoj priči

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Vlatka Valentić
  • 09/2018.
  • 256 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320793
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Tajanstvena L. utjelovljuje sve ono čemu se Delphine oduvijek divila – elegantna je, ženstvena i sofisticirana te ima nevjerojatnu sposobnost pronalaženja pravih riječi u pravom trenutku. Delphine je susreće u trenutku postizanja iznimna uspjeha netom objavljenim romanom, no posve je iscrpljena od pisanja, čitatelja i ogromna zanimanja medija. Zbog svega je u kreativnoj blokadi, više jednostavno ne može napisati ni riječi.

L. intuitivno osjeća Delphininu ranjivost i bez žurbe, ali posve sigurno, zauzima povlašteno mjesto u njezinu privatnom životu. Kako im se životi sve više i više isprepliću, ova priča o prijateljstvu ubrzano se uozbiljuje i pokazuje zloslutne znakove toksičnosti. Delphine de Vigan iznimno vješto hoda po tankoj liniji između stvarnosti i fikcije te pruža pronicavu i moćnu dijagnozu epohe opsjednute Istinitim.

Prema istinitoj priči, višestruko nagrađeni bestseler s odlikama psihološkog trilera, predložak je istoimenu filmu iz 2017. godine. U glavnim su ulogama Emmanuelle Seigner i Eva Green, a režirao ga je Roman Polanski.

 

Predivan književni trompe l'oeil, roman o identitetu i pisanju, stvarnosti i fantaziji. Mračan je, pametan, neodoljiv i iznimno francuski.
The Observer

…djelo beskonačne emotivne moći.
Lire

Posve briljantno.
The Spectator

Napeti roman koji nam pokazuje kakvu moć posjeduju knjige.
Süddeutsche Zeitung

Jedan nadasve napeti krimić i izvanredan roman o prijateljstvu… Autorica se virtuozno poigrava motivom dvojnika.
Deutsche Welle

Delphine de Vigan (1966.) francuska je spisateljica, scenaristica i redateljica. Autobiografski nadahnut prvijenac "Jours sans fin" (Dani bez gladi), gdje opisuje vlastito iskustvo borbe s anoreksijom, objavila je 2001. i potpisala pseudonimom Lou Delvig.

"No et moi" (No i ja, 2007.) vinuo ju je na top-ljestvice najprodavanijih knjiga s više od pola milijuna prodanih primjeraka, dobio Nagradu knjižara i Nagradu Rotary International te je snimljen i film u režiji Zabou Breitman. "Ništa se ne opire noći" (OceanMore, 2013.) osvaja čak četiri književne nagrade i više od godinu dana nalazi se na ljestvicama najprodavanijih knjiga.

Za roman "Prema istinitoj priči", međunarodni hit prodan u preko pola milijuna primjeraka samo u Francuskoj, de Vigan je dodijeljena prestižna Nagrada Renaudot i Nagrada Goncourt des lycéens. Posljednji roman "Les Loyautés" objavila je 2018. godine. Djela su joj prevedena na preko 30 jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –