Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veljko Barbieri

Mediteranska kuhinja : Mit i legende u 381 receptu

  • Nakladnik: Profil
  • 10/2018.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789533136448
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon komercijalno uspješnih ali i hvaljenih kuharica "Hrvatska kuhinja" i "Dalmatinska kuhinja" stiže nam i "Mediteranska kuhinja". Naš nagrađivani književnik, najveći poznavatelj povijesti gastronomije i autor rado gledane televizijske emisije, Veljko Barbieri u knjizi donosi 381 recept iz Španjolske, Italije, Francuske, Monaka, Hrvatske, Grčke, Albanije, Turske, Izraela, Libanona i svih država sjeverne Afrike.

Mediteranska se kuhinja s pravom naziva najzdravijom kuhinjom na svijetu, a spravljajući jela iz ove kuharice čitatelji će doznati i zašto – koristi se obilje raznog povrća i tehnike kuhanja koje ističu okuse, a profinjeni i dojmljivi recepti upoznat će čitatelje s atmosferom i bogatstvom pojedinih regija i zemalja u kojima se pripremaju.

U kuharici se nalaze tradicionalni recepti koji su ponegdje modernizirani i prilagođeni suvremenim navikama načinima pripreme i upotrebi namirnica, a većina je jela slavna i nadaleko poznata, ali Barbieri nudi i neka nepoznata jela. Uz sve to, nekoliko pažljivo raspoređenih eseja dočarat će vam mirise i okuse Mediterana te vas upoznati s poviješću, važnošću i značenjem hrane u području gdje se svi događaji vrte oko stola.

Veljko Barbieri rođen je 1950. u Splitu. Maturirao je na Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Na Filozofskome fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta studirao je filozofiju i španjolski jezik. Autor je bogata i raznovrsna opusa: pripovijedaka, romana, eseja, kazališnih, radijskih i televizijskih dramskih dijela. Član je Društva hrvatskih književnika i Zajednice hrvatskih umjetnika od 1974. otkad djeluje kao profesionalni književnik.

Proza mu je, u više izdanja, prevedena na engleski, njemački, talijanski, francuski, mađarski, nizozemski, poljski i češki jezik. Od njegovih kolumni u tjedniku Nacional nastali su i "Kuharski kanconijeri I-IV.", bestselleri hrvatske gastroliterature objavljeni do sada u nekoliko izdanja i na nekoliko jezika. Njegova zbirka pripovijedaka "134 male priče o hrani" na sajmu knjiga u Barceloni 2003. proglašena je najboljom u konkurenciji književnosti o hrani. U veljači 2005. u švedskome Grythamu, "Kuharski kanconijeri" podijelili su prvu nagradu za najbolju knjigu o Sredozemlju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –