Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vedrana Rudan

Život bez krpelja

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 11/2018.
  • 248 str., meki uvez
  • ISBN 9789535200697
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U jednom trenutku, dobro, ne baš u samo jednom, svoju sam djecu doživjela kao krpelje koji će mi piti krv dok budem živa. Očajna, napisala sam priču misleći da je to samo moja priča. Kad tamo… Krpelji svuda oko nas. To je postala moja najčitanija priča.

Trenutno sam u dobroj fazi, djeca su mi postala vegetarijanci, nadam se da će to potrajati, ali priča je ostala i još je postala naslov. Moja su me djeca pitala jesmo li to zaista mi, krpelj ne zna da je krpelj. Rekla sam da nisu. Vjerojatno ni vaša djeca nisu krpelji, samo tako izgledaju.

Ne, nije ovo knjiga samo o djeci krpeljima. Krpelj može biti i žena. Krpelj može biti i muž. Krpelj sam i ja koja mislim da ću, ako vam se ovom knjigom napijem krvi, postati sretna krpeljica. Ljudi su mazohisti. Ima nešto neodoljivo u krpeljima. Što? A da pročitate knjigu?

Vedrana Rudan

Vedrana Rudan (Opatija, 1949.) objavila je dvanaest knjiga, koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenski, poljski, francuski, talijanski, ruski i makedonski jezik. U Rusiji su joj prevedene čak tri knjige, u Americi nekoliko priča i dvije knjige. Kazališne predstave dramatizirane prema njenim knjigama igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Monici, Budimpešti. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljica TV emisije. Svaki put je dobila otkaz.

Objavila je knjige "Uho, grlo, nož", "Ljubav na posljednji pogled", "Ja, nevjernica", "Crnci u Firenci", "Kad je žena drolja, kad je muškarac peder", "Strah od pletenja", "Dabogda te majka rodila", "Kosturi okruga Medison", "U zemlji Krvi i Idiota", "Amaruši", "Zašto psujem", "Muškarac u grlu", "Život bez krpelja", "Ples oko sunca: autobiografija", "Puding od vanilije".

Vedrana Rudan piše na svom blogu www.rudan.info. Živi u Rijeci, s mužem stalno, a s unukom povremeno. Nema psa zato što mnogo putuje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –