Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vjekoslava Huljić

Moje ljeto s Picassom

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 10/2018.
  • 224 str., meki uvez
  • ISBN 9789531424349
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman za djecu „Moje ljeto s Picassom“ autorice Vjekoslave Huljić priča je o djevojčici Suzi i njezinim dogodovštinama koje više nisu bezazlene a ona sama teško podnosi činjenicu da ima polubrata, proživljava otmicu i veseli se rođenju svoje sestrice.

Suzi, četrnaestogodišnjakinja, živi u skladnoj obitelji. Tata, profesor umjetnosti, mama, odgajateljica, dva živopisna djeda i sestrica na putu. Božićna je večera, na koju iznenada dolazi Suzin polubrat, za kojeg ona nije znala. Sin je to njenog tate, kojeg je dobio kao student. Suzi se ne miri sa činjenicom da ima brata. Još je više uzrujana kad se njena najbolja prijateljica Linda na prvi pogled zaljubi u njega. Tata, profesor umjetnosti, dođe u posjed Picassove slike, koja je nađena u tunelu tvrđave, gdje je skrivena u Drugom svjetskom ratu. Daje sliku stručnjacima na ispitivanje, kako bi procijenili radi li se o originalu.

U međuvremenu im nepoznati lopovi provale u stan i ispreturaju ga, vjerojatno u potrazi za slikom, no ne nađu je. Suzi o tome nema pojma, jer je s djedom Franom otišla u Jelsu, na ljetne praznike, gdje oboje sviraju na Rivi, kao ulični svirači. U Jelsu dolazi i Suzin prijatelj Luka i njegova prijateljica Elena, ali i njen polubrat Davor, sa Lindom. Suzi je ljubomorna na Elenu. Osim toga, ljuta je što je njen polubrat ušao u njen život i što joj je najbolja prijateljica do ušiju zaljubljena u njega.

Jednog dana Suzi nestane. Je li oteta? Ima li njen nestanak veze s Picassovom slikom? Radi li se o ucjeni? Tko je upetljan u njen nestanak? Može li slavni slikar biti rješenje njenih problema?

Vjekoslava Huljić rođena je 1963. u Tomislavgradu, a odrasla u Splitu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te Pravni fakultet. Autorica je osam knjiga za djecu: knjige bajki i priča "Čampro" (2000.) i "Lonac za čarolije" (2007.), te romana za djecu "Maksove šumotvorine" (2002.), "Oči u oči s nebom" (2003.), "Moj tata je lud za mnom" (2011.), "Moja baka ima dečka" (2013.), "Moja sestra je mrak" (2015.) i "Moji misle da ja lažem" (2016).

Objavila je i zbirku pjesama "Jutrooki" (1986.) te roman za odrasle "Gen anđela" (2011.). Bajka o divu Čampro izvođena je 1996. g. u splitskom Gradskom kazalištu lutaka, a njezine priče za djecu ekranizirala je Hrvatska televizija 1994. godine.

Još kao dijete postala je dvostruka dobitnica prve nagrade časopisa Dječja iskra, koji joj je dodijelio Zlatno pero za najboljeg mladog književnika, te prve i druge nagrade Modre laste. Bajke i pjesme uvrštene su u mnoge čitanke i školsku lektiru.

Uz Miru Gavrana i Tončija Huljića suautorica je mjuzikla "Pacijenti".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –