Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Žmirić

Blockbuster

  • Nakladnik: Hena com
  • 12/2018.
  • 236 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592337
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Od prvog izdanja 2009. godine roman „Blocbuster“ Zorana Žmirića proživio je cijeli jedan buran romaneskni život. Čitali su ga, komentirali, kupovali, posuđivali, poklanjali, prevodili, planirali ekranizaciju. Naslov mu je sve bolje pristajao – jer ono što je blockbuster na filmu, zanemarimo li skromne domaće financijske rezultate, Žmirićev „Blockbuster“ je postajao u književnosti.

Antiratni roman o ratu, o mladićima koji su ravno iz kvartovske videoteke dospjeli u minsko polje bojišta, u borbu za goli život i zdrav razum, dirnuo je u besmisao rata i time stekao tisuće poklonika među čitateljima. Ni deset godina nakon što je napisan, ovaj roman ne prestaje biti književni hit.

Žmirićev novi roman „Pacijent iz sobe 19“, koji čitatelje jednako osvaja antiratnom porukom, sada je dakle dobio "dopunu" (ili obratno) u izmijenjenom i dopunjenom izdanjm „Blocbustera“, kojem se autor nakon desetogodišnje vremenske distance vratio da bi ga priredio i za nove čitatelje, i za one koji će mu se jednom vratiti.

 

"Blockbuster" je jedan od najdojmljivijih, najpotresnijih, najkrvavijih, najsimboličnijih i najantiratnijih ratnih romana koje sam u životu pročitao.
Davor Šišović

Sve dok na svijetu bude ratova, zbog ravnoteže nam trebaju i ovakve knjige. Obavezna lektira.
Agnieszka Żuchowska-Arendt

"Blockbuster" je nešto najbolnije što je hrvatsko muško moglo napisati.
Ivana Perić

"Blocbuster" stoji rame uz rame s najboljim djelima ratne tematike s domaćih prostora u zadnjih dvadeset godina.
Matko Vladanović

Dubok, moćan i oštar roman koji veliča život, iskrenost i dostojanstvo.
Dmitro Čeredničenko

Remek-djelo ne može biti remek-djelo samo zbog svojih unutarnjih svojstava - ono se mora pojaviti u pravo vrijeme, na pravom mjestu i postavljati prava pitanja koja javnost moraju potaknuti na razmišljanje. I zato "Blockbuster" jest remek-djelo.
Ostap Ukrainec

Jedini presedan koji bih napravio vezan uz ratove u bivšoj Jugoslaviji jest ekranizacija romana "Blockbuster".
Srđan Dragojević

Zoran Žmirić rođen je u Rijeci 1969. godine. Član je Hrvatskog društva pisaca, prevođen na engleski, talijanski, poljski, slovenski i ukrajinski.

Dosad je objavio: "Kazalište sjena" (Adamić, 2002.), "Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man" (Meandar, 2005.), "Blockbuster" (VBZ, 2009. i AdPublik 2012.), "Riječke rock himne" (KUD Baklje, 2011.), "Snoputnik" (Hrvatsko društvo pisaca, 2014.), "Zapisano metkom" (Studio TiM, 2015.), "Putovanje desnom hemisferom" (Hena com, 2017.), "Pacijent iz sobe 19" (Hena com, 2018.).

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: finalist VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis za "Blockbuster" (2009.), ujedno i finalist T-portalove književne nagrade za najbolji roman i dobitnik nagrade Književno pero za knjigu godine koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo (2010.), dobitnik Godišnje nagrade Grada Rijeke za stvaralački rad i posebna dostignuća u kulturi (2011.)., finalist VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis za "Putovanje desnom hemisferom" (2014.). Pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe (2013.) i finalist Međunarodnog natječaja „Vranac“ za najbolju kratku priču književnog festivala Odakle zovem (2016.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –