Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jane Scott Stephanie Land

Samopouzdani roditelji : Pedijatrijski vodič za skrb o vašem mališanu

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 02/2019.
  • 196 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531424172
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Samopouzdani roditelji" pomoći će vam spoznati što je doista potrebno za djetetov zdrav razvoj osim zdrave prehrane, sna i sigurnog okruženja. Taj je popis kratak: obitelj, prijatelji i igra. To su osnove. I to vrlo jednostavne!

Pedijatrica Jane Scott je u svojoj dugogodišnjoj praksi viđala mnoge roditelje ispunjene strahom i zabrinutošću. U ovoj knjizi daje korisne savjete kako prestati stalno brinuti, odbaciti nesigurnosti i beskorisne savjete te uživati u odgoju i brzi za vaše dijete, od djetetova spavanja cijelu noć, bezbrižnog dojenja do zabavnih obroka i lakog postavljanja pravila i granica. 

Knjiga "Samopouzdani roditelji" pokazuje nam kako da budemo ne samo bolji roditelji vlastitoj djeci nego i sretniji i uravnoteženiji ljudi. Bilo bi šteta provesti godine koje možete uživati sa svojom djecom, u zabrinutosti zbog toga što može poći po zlu umjesto u zahvalnosti za sve što je u redu. Ovaj optimističan priručnik naučit će nas kako male promjene mogu donijeti velike rezultate – pomažući i roditeljima i djeci da se osjećaju sigurnije i povezanije. Neće vas naučiti kako valja biti savršen roditelj, nego kako možete biti sretni jer ste najbolji roditelj koji možete biti. Prihvatite najbolje savjete i usporite!

Dr. Jane Scott, rođena u Mombasi u Keniji, u šesnaestoj godini studirala je na medicinskom fakultetu Sveučilišta Zapadne Australije u Perthu. Potom je živjela u australskom zaleđu, u Engleskoj, Irskoj i u južnoafričkoj pustinji. Nakon više godina, nakon preseljenja u Sjedinjene Američke Države, studirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Colorado te specijalizirala pedijatriju i neonatologiju na Sveuličištu Duke, istodobno podižući četvero male djece. Dr. Scott se 2010. godine vratila u Colorado te u Centennialu radila u području urgentne pedijatrije sve do prosinca 2014. godine.

Izumila je Tortle, pomagalo za promjenu položaja male djece, kojem je svrha spriječiti te ispraviti sindrom zaležane glavice, te osnovala tvrtku Tortle Products koja prodaje i distribuira Tortle te druge proizvode koji djeci u bolnicama pomažu držati glavicu u optimalnom položaju. Tortle su prihvatili pedijatrijski odjeli te odjeli za intenzivnu neonatalnu skrb u više od trideset bolnica diljem svijeta, a medicinska pomagala dr. Jane istražuju se na sveučilištima, među kojima su Sveučilište Duke i Sveučilište Newman u Pennsylvaniji, na bolničkim odjelima za intenzivnu neonatalnu skrb i u ambulantama.

Stephanie Land, napola Francuskinja, napola Amerikanka, spisateljica je, urednica u izdavaštvu i majka dvoje djece, koja je radila na nekoliko bestselera New York Timesa te pisala za mnoge poduzetnike, zabavljače i televizijske osobe.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –