Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Leigh Bardugo

Šest vrana

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Ira Wacha-Biličić, Damir Biličić
  • 03/2019.
  • 504 str., meki uvez
  • ISBN 9789533438412
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Uz više od milijun prodanih primjeraka, fantastični Grishaverse svijet obuhvaća trilogiju "Sjena i kost", duologiju "Šest vrana", te "Jezik Thorna" – uz najavu novih naslova. Roman "Šest vrana" donosi priču o multietničkoj skupini otpadnika različitih spolnih orijentacija koji su na uvjerljiv i skladan način izrasli u pravu obitelj.

Knjiga ima sve elemente kojima će održati pažnju ljubitelja žanra: lukavog vođu koji za svaku priliku ima spreman plan, gotovo nemoguće izglede, zabavno ratobornu ekipu vještih izopćenika, radnju punu obrata i nevjerojatno napetu završnicu. 


Ketterdam: užurbano središte međunarodne trgovine u kojem je za određenu cijenu moguće doći baš do svega – a to nitko ne zna bolje od zločinačkog čuda od djeteta Kaza Brekkera. Kazu se ukazuje prilika da izvede smrtonosnu pljačku zahvaljujući kojoj bi se mogao suludo obogatiti. Ali akciju ne može izvesti sam…

Jedan osuđenik koji se silno želi osvetiti.
Jedan vrhunski strijelac koji ne može odustati od oklade.
Jedan bjegunac iz povlaštene obitelji.
Jedna špijunka poznata pod imenom Prikaza.
Jedna Srceparateljica koja zahvaljujući magiji preživljava život u slamovima.
Jedan lopov nadaren za bježanje iz nemogućih situacija.

Šestero opasnih izopćenika. Jedna nemoguća misija. Kazova ekipa možda je jedina sila koja se može ispriječiti između svijeta i potpunog uništenja – ako se njezini pripadnici prvo ne poubijaju među sobom. 

"Leigh Bardugo nadmašila je samu sebe ovim romanom silno složene akcije, iznimne radnje i jedinstvenih likova. Sjednite, vežite se i pripremite za ludu vožnju nakon koje ćete samo željeti još."
Hannah Moushabeck, knjižara Odyssey 

"Izvrsni likovi složene prošlosti, dinamični odnosi koji pokazuju razvoj, kao i mnoštvo akcije i živahnog tempa… a sve to u okruženju koje nudi niz raznolikih zanimanja i društvenih slojeva… Ovo je kao stvoreno za tinejdžere koji su obožavali Trilogiju o Grišama, Divinerse ili neku od knjiga o Sjenolovcima."
Voya

Leigh Bardugo autorica je fantastičnih romana "Grishaverse". Uz više od milijun prodanih primjeraka, Grishaverse obuhvaća trilogiju "Sjena i kost", duologiju "Šest vrana", te "Jezik Thorna". Njezine priče objavljene su u nizu antologija, u zbirkama "The Best of Tor.com" i "The Best American Science Fiction & Fantasy". Među ostalim, objavila je i "Wonder Woman: Warbringer", dok joj uskoro izlazi "Ninth House".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –