Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stefan Hertmans

Obraćenica

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Romana Perečinec
  • 08/2019.
  • 304 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581569
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U osvit križarskih ratova sedamnaestogodišnja Vigdis Adelais, kći napola kultiviranog Normana naseljenog u Rouenu, jednog dana prolazi uz ješivu i zagleda se u Davida Todrosa, sina glavnog rabina iz Narbonne. Premda njezin otac kritizira potpirivanje mržnje prema Židovima, kad sazna za zabranjenu ljubav, zatvori Vigdis u samostan. Nakon uspješnog bijega mlada obraćenica uzima ime Hamutal, a premda se čini da će u planinskom mjestašcu Monieuxu naći mir za sebe i svoju djecu, David i Hamutal nisu ni svjesni kakva ih sve iskušenja i tragedije tek čekaju.


Roman "Obraćenica" flamanskog pisca Stefana Hertmansa rekonstrukcija je događaja koji se, premda stari gotovo tisuću godina, čine suvremenima. Vješto oslikanim likovima i atmosferom, kao i dubinom povijesnog shvaćanja "Obraćenica" je još jedno uspješno djelo autora koji se već proslavio "Slikarom i ratom".

 

Obraćenicom je Hertmans napisao izvanredni roman, epski i lirski istovremeno, u kojem se političko i osobno isprepliću na dramatičan način, u kojem sadašnjost odjekuje u prošlosti. Najviše što od romana možemo očekivati.
De Reactor

Zadivljujuća priča... Hertmans oslikava srednjovjekovni svijet uz isti senzibilitet i osjećaj za detalj koji su bili toliko uspješni uSlikaru i ratu. Napeto i privlačno... Obraćenica je iznimno djelo.
Sunday Times

Obraćenica je portret izuzetno čvrste žene. Hertmans je u njoj stvorio junakinju za sva vremena.
Knack

Obraćenica je ključna knjiga koji će dotaknuti srca i glave [...] roman pun samokontrole tako tipične za veliko spisateljsko umijeće Stefana Hertmansa.
De Standaard

Hertmans daje živu i zahvaljujući detaljima gotovo opipljivu sliku tog nemirnog perioda. Ovaj se roman temelji na opsežnom istraživanju.
Friesch Dagblad

Flamanski autor Stefan Hertmans rođen je 1951. u Gentu. Autor je romana, priča, eseja, kazališnih tekstova, te brojnih pjesničkih zbirki. Za svoja je djela višekratno nagrađivan. U njegove najuspješnije prozne knjige ubrajaju se roman "Naar Merelbeke" (Put za Merelbeke, 1994.) te zbirka putopisa "Steden" (Gradovi, 1998.).

Svjetsko je priznanje stekao romanom "Slikar i rat" (2013.) koji je postao međunarodni bestseler i kojim je 2014. osvojio prestižne književne nagrade AKO i Gouden Uil.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –