Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Klaus Hagerup Lisa Aisato

Djevojčica koja je htjela spasiti knjige

  • Nakladnik: Hibou publishing
  • Prijevod: Irena Kršinić
  • Ilustracije: Lisa Aisato
  • 10/2019.
  • 60 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538302008
  • Cijena: 13.94 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Anna ima gotovo 10 godina i voli čitati. Toliko voli čitati da joj je jedna od najboljih prijateljica knjižničarka gospođica Monsen. Jednog dana gospođica Monsen kaže Anni što se događa s knjigama koje nitko ne želi posuditi iz knjižnice. Knjige nestaju. Knjige su uništene. Ali što se događa sa svima onima koji žive unutar tih knjiga, pita se Anna? I oni nestaju? Ovo je previše, previše za podnijeti, misli Anna. Ona mora spasiti knjige! Ali kako?

"Djevojčica koja je htjela spasiti knjige" šarmantna je i poetična priča o posebnoj ljubavi prema knjigama, koju je napisao Klaus Hagerup, jedan od najuglednijih i nagrađivanijih autora u Norveškoj, lijepo ilustrirana jedinstvenim stilom Lise Aisato.

Redatelj i dramaturg Klaus Hagerup debitirao je kao autor 1969. godine zbirkom pjesama. Tijekom posljednjih desetljeća postao je poznat kao pisac knjiga za djecu i mlade, za koje je dobio niz nagrada. Prema dvije njegove knjige snimljeni su filmovi. Napisao je i tri romana za odrasle.

Lisa Aisato (rođena 1981.) nagrađivana je i priznata autorica, ilustratorica i umjetnica. Njegujući jedinstven stil postala je jedna od najomiljenijih umjetnica u Norveškoj. Poznata je po slikovnicama "Djevojčica koja je htjela spasiti knjige" autora Klausa Hagerupa, "Odd je jaje" i "Riba za Lunu", seriji slikovnica o trolu Tambaru koju je napisala u suradnji s Torom Åge Bringsvaerdom, te slikovnicom "Tebi već se sniva" koju je napisala zajedno sa svojom sestrom Haddy Njie, novinarkom, glazbenicom i spisateljicom. Vodi vlastitu galeriju u svojoj kući na otocima Hvaler na jugoistočnoj obali Norveške, gdje živi zajedno sa svojom obitelji. Dobitnica je nagrade "Ordknappen 2018" za svoje ilustracije u knjizi "Djevojčica koja je htjela spasiti knjige".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –