Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Adam Kay

Ovo će boljeti : Tajni dnevnik mlađeg liječnika

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Nenad Patrun
  • 11/2019.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574258
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kakav je život mlađeg liječnika? Pa, radni tjedan traje u pro sjeku 97 sati, odluke koje mogu nekome spasiti ili oduzeti  život donose se na dnevnoj bazi, i sve je to obilno zaliveno raznim tjelesnim tekućinama. A, da, i bolnički parking zarađu je bolje od vas. Zvuči suludo? Tako je Adam Kay, danas slavni komičar i scenarist, živio šest godina dok je bio stažist i specijalizant u nekoliko britanskih bolnica, što je duhovito opisao u knjizi "Ovo će boljeti : Tajni dnevnik mlađeg liječnika".

Dnevnik u koji je bez cenzure, hrabro i iskreno zapisivao bilješke nakon neprospavanih noći, beskrajnih dana i propuštenih vikenda, poslužio je kao temelj za knjigu koja je istovremeno urnebesna, zastrašujuća i bolno dirljiva. Iako se radi o britanskom sustavu javnog zdravstva (NHS), situacije i problemi su univerzalni. Pripremite se: saznat ćete sve što ste željeli o pravom životu liječnika, profesionalno i osobno, kao i pokoji podatak koji  možda radije ne biste čuli.

Sjajno napisana knjiga, bestseler prodan u nekoliko milijuna primjeraka i preveden na više od 20 stranih jezika, dobitnik čak četiri nacionalne nagrade: za knjigu godine, za publicističku knjigu godine, najboljeg novog autora i knjigu godine književnog kluba Zoe Ball Book.

Bolno zabavna knjiga. Tta bol i taj humor zajedno nekako uspijevaju proizvesti nešto posve dobro i posve plemenito, nešto što ćete svim srcem voljeti.
Stephen Fry

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –