Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rachel Bright

Miš lavljeg srca : 2. izd.

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • Ilustracije: Jim Field
  • 05/2021.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533138206
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Biti malen nije uvijek lako. No kad se miš otisne na put da bi naučio rikati kao lav, otkrit će da i najsitniji stvor može imati lavlje srce.

Ova slikovnica u stihovima govori o malenom mišu koji je htio biti velik i važan i pomislio je da će to biti ako nauči rikati kao lav. Išao je od životinje do životinje s molbom da ga nauče rikati, no sve su mu odgovorile da rikati može samo lav. Kad je pronašao lava na vrhu stijene kako se odmara, hrabro se uputio prema njemu s istom molbom. Htio je da ga lav nauči kako rikati. Kad je došao do lava, lav se strašno preplašio i miš je shvatio da kakav god da je, i on može biti važan.

"Miš lavljeg srca" novi je favorit za čitanje prije spavanja, a posebno onima koji vole Grubzona i "Žirafe plesati ne znaju".

Rachel Bright spisateljica je i ilustratorica mnogobrojnih slikovnica za djecu od kojih su neke prevedene na čak 38 jezika. Osmislila je kreativnu kolekciju čestitki i darovnog programa s poticajnim i pozitivnim porukama pod nazivom The Bright Side te često putuje svijetom održavajući govore o pozitivnom razmišljanju i životnoj filozofiji jednostavnog i sretnog života.

Dobitnica je i mnogobrojnih nagrada za svoj rad, a za sebe voli kratko i jasno reći da je profesionalni optimist. Uz to što savršeno barata riječima i ilustracijama, skuplja šešire, a bez problema može istrčati maraton.

Hrvatskoj publici poznata je po slikovnicama "Miš lavljeg srca", "Vjeverice svađalice", "Koala koja može sve", "Dugo putovanje maloga vuka" i "Kit koji je uvijek želio još".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –