Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sadhguru

Karma : Vodič za kreiranje vlastite sudbin

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Suzana Szabo
  • 01/2022.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574876
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Većina ljudi karmu tumači kao bilancu vrlina i mana, zasluga i grijeha, mehanizam koji određuje neumitnost posljedica naših postupaka. Oslanjajući se na razne doktrine, duhovni tragaoci nerijetko se pokušavaju riješiti karme kako bi živjeli u blagostanju. 

Jedan od najpoznatijih jogija današnjice u ovoj knjizi objašnjava kako je karma puno složenija nego što to mislimo. Sadhguru odgovora na pitanja svih žednih tragaoca o tome što karma jest, kako se nagomilava, na koje se sve načine oblikuje ljudska osobnost te koja je uloga voljnosti, istovremeno ostavljajući čitatelju slobodu upravljanja vlastitom sudbinom. 

Karma nije ni dobra ni loša, ona jednostavno znači djelovanje: vaše djelovanje, vaša odgovornost. Ljudska bića sposobna su u bilo kojem trenutku biti kakva god žele, a Sadhguruova učenja pokazuju nam kako ostvariti inteligentan i radostan život u ovom izazovnom svijetu.

To kakav sam sada moja je zasluga. To kakav ću biti sutra također će biti moja zasluga. To je karma. To je najdinamičniji način življenja.

Mistik, učitelj, humanitarac i aktivist Jaggi Vasudev, poznatiji kao Sadhguru, moderan je jogi koji je doživio prosvjetljenje te svojim djelovanjem pomaže milijunima da dožive isto. Utemeljitelj je neprofitne organizacije Isha (što znači „bezoblično božansko“) koja nudi programe joge i podučava jogijsku filozofiju u cijelome svijetu.

Centri ove organizacije postoje u Indiji, SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Kini, Australiji i nizu drugih zemalja. U toj organizaciji djeluje više od 10 000 volontera koji se, uz to što pomažu pojedincima na duhovnom putu, bave i humanitarnim radom te ekološkim djelovanjem. Sadhguru je i inspirativan govornik koji je gostovao na najpoznatijim svjetskim sveučilištima poput Oxforda, Stanforda, Harvarda, na Ekonomskom forumu Ujedinjenih naroda te u kompanijama poput Microsofta i Googlea.

Kreirao je i program joge Unutarnje inženjerstvo koji se u obliku višednevnih povlačenja odvija u cijelome svijetu, a prisutan je i u korporativnom okruženju u kojem podučava takozvanu „inkluzivnu ekonomiju“. Ovim pristupom pomaže današnjim poslovnim vođama da u svoj rad unesu suosjećanje i zajedništvo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –