Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mattias Edvardsson

Sasvim obična obitelj

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Luka Miličević
  • 02/2022.
  • 408 str., meki uvez
  • ISBN 9789535204565
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Christopher Olsen, mlad i uspješan poslovni čovjek, pronađen je izboden na gimnazijskom igralištu. Način ubojstva ukazuje na zločin iz strasti koji se odigrao usred noći, no policija je vrlo efikasna i već sljedećeg dana privodi osumnjičenu za ubojstvo, devetnaestogodišnju djevojku Stellu Sandell. Ona potječe iz sasvim obične obitelji, radi u H&M-u da bi uštedjela za putovanje po Aziji, a sve svoje slobodno vrijeme provodi s najboljom prijateljicom Aminom Bešić. Kad Stella završi u zatvoru, njezini roditelji – otac Adam, svećenik u Švedskoj crkvi, i majka Ulrika, vrhunska odvjetnica – nađu se na najvećoj životnoj kušnji. Hoće li pogaziti sva svoja načela i pokušati spasiti kćer premda ni sami nisu sigurni što se zapravo dogodilo? Mogu li obitelj i prijateljstvo izdržati izdaju i optužbu za ubojstvo? Je li Christopher Olsen samo žrtva ili opasni psihopat kojega je trebalo zaustaviti?

"Sasvim obična obitelj" uzbudljiv je triler nove švedske zvijezde Mattiasa Edvardssona koji kritičari već nazivaju književnim fenomenom. Ispričan iz perspektive triju glavnih likova – oca, kćeri i majke – obični i nesvakidašnji događaji kod Sandellovih sklapaju se u kaleidoskopsku priču o obitelji i zločinu u potrazi za odgovorom na pitanje koliko je daleko čovjek spreman otići da zaštiti one koje voli.

Mattias Edvardsson (1977.) švedski je pisac i profesor psihologije i švedskog. Dosad je napisao pet romana i nekoliko knjiga za mlade. Proslavio se psihološkim trilerom "Sasvim obična obitelj", objavljenim u Švedskoj 2018., koji je ubrzo postao hit i izvan granica njegove rodne zemlje. Roman "Dobri susjedi" (2020.) njegova je druga uspješnica, a "Obiteljska tragedija" (2021.) zauzela je ljestvice bestselera ubrzo nakon objavljivanja. Edvardssonovi napeti psihološki trileri objavljeni su u više od trideset zemalja diljem svijeta. Živi s obitelji u blizini Lunda gdje predaje u srednjoj školi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –