Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anita Moorjani

Moć osjećajnosti

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Radha Rojc-Belčec
  • 03/2022.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789535204701
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Moć osjećajnosti" Anite Moorjani snažna je i iskrena knjiga o empatiji, nadahnjujući vodič za osjetljive i suosjećajne, koje neumorno rade za druge, ne razmišljajući pritom o sebi. Ovo je knjiga za sve one koji se žrtvuju i ne znaju primati, koji kažu da čak i onda kad bi radije rekli ne, koji osjećaju krivnju kad naprave nešto za sebe, koji su žrtve drugih i nisu svjesni vlastite vrijednosti, a koji žele u cijelosti iskoristiti svoj dar intuicije i suosjećanja.

Empatični ljudi promatraju i osjećaju svijet na jedinstven način; oni jednostavno osjećaju dublje. Za njih je današnji svijet pravo minsko polje. Često bismo se najradije izvikali na moćnike – one koji podržavaju ideju o opstanku najjačih i ne biraju sredstva kako bi došli do cilja – da prestanu širiti strah i umjesto toga potiču suosjećajnost. Čak i pomisao da iznesemo svoje mišljenje suprotstavlja se načinu na koji smo programirani jer kad bismo javno progovorili, izložili bismo se izravnim napadima, a za takvo što nismo dobro opremljeni. Stoga je i sama pomisao da svoj glas pridružimo ostalima dovoljna da nas natjera da odustanemo od toga. No, sad je pravi trenutak da empati dignu svoj glas, smatra Anita Moorjani, i poručuje da je emocionalni naboj koji posjeduju moguće pretvoriti u moćno oruđe, u stvarnu snagu, osobito u vrijeme kad su osobine poput osjetljivosti, osjećajnosti, ljubaznosti i suosjećanja itekako podcijenjene.

Ova knjiga nadahnut će vas da pronađete svoj put, povežete se s božanskim u sebi i shvatite da ste jedinstveni. Pokazat će vam kako otkriti istinsku moć empatije u sebi i pomoći vam da naučite poštovati i voljeti sebe.

Anita Moorjani rođena je u Singapuru u indijskoj obitelji. Njezina se obitelj preselila u Hong Kong kad su joj bile dvije godine, a ondje živi i danas. Zbog svog podrijetla i školovanja u britanskim školama, multilingvalna je: odrasla je govoreći istodobno engleski, kineski i indijski, a u školi je učila i francuski. Godinama prije nego što joj je u travnju 2002. dijagnosticiran karcinom radila je u poslovnom sektoru.

Zbog osobnog iskustva blizu smrti, Anita često gostuje na konferencijama i događajima u svijetu i predstavlja svoje spoznaje. Na Odsjeku za biheviorističke znanosti Honkonškog sveučilišta predaje o temama poput ponašanja u terminalnim fazama bolesti, suočavanja sa smrću i psihologije duhovnih uvjerenja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –