Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Aaron Blabey

Loši momci

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Andrea Bagović
  • 09/2021.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789533138428
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Gospodin Vuk, Pirana, Zmija i Morski Pas, četiri lika zloglasne reputacije kojih se uvijek svi boje i smatraju ih oličenjem zla, odlučili su udružiti se i činiti dobra djela. Za početak, odreći će se proždiranja svih koji ih naljute ili im se ne sviđaju i umjesto toga – jest će kolačiće. Zatim kreću u traženje nevolja: prva postaja – spašavanje mice mace sa stabla. Jedini je problem što ih mačka ne doživljava kao spasitelje kad vidi njihove strašne zube dok oni misle kako joj se poticajno smiješe. No, macica je uspjela sići sa stabla zahvaljujući njihovoj intervenciji pa je originalna četvorka krenula u spašavanje 200 pasa iz šinteraja. Kako je to prošlo, pročitajte u ovoj nevjerojatno smiješnoj pustolovini.

Ovaj se roman izvanredno poigrava s predrasudama koje imamo o drugima, o onima koji čudno izgledaju, koji se ponašaju drugačije od nas, ali isto se tako smije onome kako mi vidimo sebe. Nevjerojatno smiješan, ovaj roman s vrlo malo teksta i odličnim dijalozima te stripovskim i karikaturalnim ilustracijama zabavlja male čitatelje originalnom pričom i sjajno ispričanom poukom. Namijenjen djeci koja ne vole čitati, zbog kratkog i duhovitog teksta imat će osjećaj da brzo napreduju i time ih zainteresirati na daljnje čitanje.

"Loše momke" obožavaju mali i veliki čitatelji diljem svijeta. Ništa čudno, jer su glavni likovi romana životinje, tekst je kratak i silno zabavan, a ilustracije duhovite. Uz to, autor se vješto poigrava s predrasudama, očekivanjima i percepcijom koju imamo o sebi i drugima. Serijal "Loši momci", za koji je Blabey 2016. dobio i nagradu Indie za najbolji dječji roman, do sada je preveden u 41 zemlji i prodan u 10 milijuna primjeraka.

Aaron Blabey živi u Australiji. Radio je kao glumac, dizajner, prodavač u dućanu TV i videoopreme, brao je grejp, radio u marketinškoj agenciji, crtao stripove, predavao na koledžu, pisao scenarije za filmove te pisao i ilustrirao slikovnice i romane za djecu. Kaže kako nije u svim tim poslovima jednako uživao, ali ne žali što je sve to radio. Za svoje je knjige dobio mnogo nagrada, a za seriju "Loši momci" 2016. godine dobio je nagradu INDIE za najbolji dječji roman. Dosad je objavio 35 dječjih knjiga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –