Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Adrian McKinty

Otok

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Andrea Šimunić
  • 09/2022.
  • 286 str., meki uvez
  • ISBN 9789535205289
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad ubrzo nakon zagonetne smrti prve supruge liječnik Thomas Baxter oženi mlađahnu maserku Heather, njegova djeca Olivia i Owen nastoje na svaki mogući način sabotirati pomajku. Stoga se odlazak na odmor u Australiju čini kao dobra prilika da se na drugom kontinentu obiteljski odnosi bar malo poprave. 

Vozeći se po okolici Melbournea Baxterovi upoznaju Petru i Hansa, sredovječni nizozemski par koji putuje kamperom i zajedno odluče prijeći trajektom na obližnji Otok Nizozemaca, dom neobičnog matrijarhata koji ne priznaje australske zakone. Nesretnim spletom okolnosti plan o kratkom izletu s kojeg će Baxterovi kući u Seattle ponijeti divne uspomene o koalama i klokanima pretvara se u borbu na život ili smrt u kojoj će presudnu ulogu odigrati upravo obiteljska najslabija karika…

Nakon svjetskog hita "Lanac" Adrian McKinty svojim novim romanom "Otok" potvrđuje da je jedan od glavnih majstora trilera današnjice. Uzbudljiv, napet, neočekivan, živopisan i životan, "Otok" je neumoljivo napeto štivo koje će vas zaokupiti od prve do posljednje stranice.

Nitko ne opisuje napetost bolje od McKintyja. Pripremite se da će vas oboriti s nogu. - Sarah Pearse

Adrian McKinty napisao je još jedan neodoljivi triler od kojeg će vam se ubrzati puls. Vidjet ćete kako se zlo skriva na neočekivanim mjestima i koliko je daleko čovjek spreman ići za one koje voli. - Karin Slaughter

Adrian McKinty (1968.) nagrađivani je irski pisac, kritičar i jedna od velikih novih zvijezda na međunarodnoj sceni kriminalističke književnosti. Rođen je i odrastao u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, studirao filozofiju na Sveučilištu u Oxfordu i potom se preselio u Sjedinjene Američke Države.

Brojni međunarodni časopisi, novine i udruge (među njima londonski Times, Američko knjižničarsko društvo, Daily Mail, Boston Globe i Irish Times) proglasili su njegove romane sa Seanom Duffyjem najboljim kriminalističkim romanima godine. Dvostruki je dobitnik Nagrade „Ned Kelly“ te dobitnik nagrada „Edgar“, „Barry“, „Audie“ i „Anthony“. Njegov zadnji roman, Lanac (The Chain, 2019.), objavljen je u više od 40 zemalja. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –