Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jesper Juul

Vaše kompetentno dijete

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Hana Lipovčak
  • 08/2022.
  • 272 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533321479
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jesper Juul zadužio je ovom knjigom mnoge naraštaje roditelja i onih koji će to tek postati. "Vaše kompetentno dijete" mnogo je više od priručnika za roditelje: to je knjiga koja nas introspektivnim putovanjem vodi do najranijih, najsretnijih i najtužnijih trenutaka djetinjstva.

Juul kroz konkretne situacije pokazuje čitateljima jasno i razumljivo kako uspostaviti emotivno ravnopravan odnos između djece i roditelja te kako odgovoriti na izazove roditeljstva bez pribjegavanja tradicionalnim metodama. Mudri i jezgroviti savjeti izviru iz svake stranice ove knjige, a raslojavanje naoko složenih situacija nakon čitanja čine se jednostavnima.

Izrazito pragmatičnim pristupom, Juul nas stavlja u poziciju djeteta te će vas natjerati da se zapitate zašto se prije niste toga sjetili.

Jesper Juul (18.4.1948. - 25.7.2019.) danski je terapeut i autor nekoliko knjiga o roditeljstvu, rođen u Vordingborgu. Nakon srednje škole radio je kao pomoćni kuhar na brodu u istočnoj Aziji. Diplomirao je povijest i religijske znanosti na Učiteljskom fakultetu Marselisborg Seminarium, a potom je studirao povijest europskih ideja na Sveučilištu Aarhus u Danskoj. Radeći kao učitelj, socijalni radnik i u savjetovalištu za mlade, Juul stječe obrazovanje u obiteljskoj terapiji u Danskoj, Nizozemskoj i SAD-u.

Godine 2007. osniva Family-lab International, savjetodavnu organizaciju koja održava edukativne seminare za roditelje i srodne organizacije diljem svijeta. Pisao je mnoga djela u kojima obrađuje izazove roditeljstva poput "Znati reći ‘ne’ mirne savjesti", "Hura! Idemo jesti!", "Ovo sam ja! Tko si ti?: O bliskosti, poštovanju i granicama između odraslih i djece", "Obitelji s kronično bolesnom djecom".

Punih četvrt stoljeća proveo je na čelu skandinavskoga Kempler instituta. Juul je svjetsku slavu stekao knjigom Vaše kompetentno dijete: Prema novim temeljnim vrijednostima obitelji (1995.) u kojoj se suprotstavlja mnogim tradicionalnim odgojnim metodama, a knjiga je doživjela mnoga izdanja, prijevode na 16 jezika te je prodana u više od pola milijuna primjeraka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –