Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Milana Vlaović Darijo Srna

Zašto te zovu Srna

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 10/2022.
  • 268 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535205524
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Po osobnom priznanju, Darijo Srna cijeloga se života samo želio dopasti ljudima. I u tome je bio – i ostao! – veoma uspješan. U Hrvatskoj i Ukrajini danas uživa u statusu nogometnog besmrtnika, iako njegovo hrvatstvo i ukrajinstvo nije pitanje krvi i nasljeđa, nego slobodnog izbora zbog kojeg je oduvijek plaćao visoku cijenu.

Zašto te zovu Srna“ priča je o jednom životu zbijenom između dva rata, o ranjivom dječaku koji je to ostao i u zrelim godinama, kojemu se povijest uporno vraća i od koje stalno pokušava pobjeći, storija koja obilato i s lakoćom nadmašuje sve naoko slične ispovijedi slavnih sportaša. Darijo Srna ispričao ju je uz pomoć Milane Vlaović. Znate ono kad se dvoje velikih igrača razumiju isprve i bez puno kompliciranja? E takav je to tandem fantazista iz veznog reda koji spaja nogomet i književnost.

Ivica Ivanišević

Darijo Srna fenomenalan je čovjek, veseljak i uvijek spreman pomoći drugima. Od prvoga dana kad sam došao u reprezentaciju, uzeo me je pod svoje. Prošli smo dosta toga kao suigrači i uvijek sam se mogao pouzdati u njega kao kapetana. O njemu mogu reći samo sve najbolje i kao o čovjeku i kao o sportašu. Moj prijatelj. – Luka Modrić

Darijo Srna jednako je iskren i strastven u ovoj knjizi kao što je i u životu. – Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e

Ovo je knjiga o Dariju Srni – velikom kapetanu, velikom igraču i predivnoj osobi. Darijo je prošao dug i lijep put s timom postavši srce, simbol i živuća legenda Šahtara. – Rinat Ahmetov, predsjednik FK Šahtara

Milana Vlaović rođena je u Metkoviću u kojem završava osnovnu i srednju školu. Školovanje nastavlja u Zagrebu, gdje za vrijeme studija počinje pisati za tjednike Globus i Pop Extra. Idućih deset godina provodi u Italiji, Španjolskoj i Grčkoj. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje po povratku iz inozemstva nastavlja s novinarskim radom. Svoj prvi roman "Blato" objavljuje 2007., a 2011. drugi, "Bomboni od meda". Knjigu priča "Rašeljka i druge žene" objavljuje 2013. U međuvremenu je prošla četverogodišnju edukaciju iz područja integrativne psihoterapije. Roman "Glad" četvrta je njezina knjiga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –