Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alisa Vitti

Ženski kod

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Merima Nikočević Ibrahimpašić
  • 01/2023.
  • 300 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575279
  • Cijena: 20.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Alisa Vitti, funkcionalna nutricionistica i stručnjakinja za žensko hormonalno zdravlje, niz se godina borila sa simptomima sindroma policističnih jajnika. Posjeti liječnicima nisu joj ni najmanje rasvijetlili kako da se bori s neredovitom mjesečnicom, prekomjernom tjelesnom težinom, aknama, iscrpljenošću i depresijom pa je počela proučavati tradicionalnu kinesku medicinu, endokrinologiju, kronobiologiju i funkcionalnu prehranu. Upravo se na spoju tih područja temelji njezin protokol WomanCode koji ima tri primarna cilja: regulaciju mensturalnog ciklusa, očuvanje i povećanje plodnosti te obnavljanje i osnaživanje libida, a namijenjen je svim ženama, bez obzira na životnu dob. 

Vitti se na svom primjeru uvjerila kako za značajno poboljšanje zdravlja nisu uvijek potrebni lijekovi, već ključ hormonske ravnoteže leži u prehrani i životnom stilu, a brojnim je ženama pomogla da postignu isto. Ovaj protokol uključuje stabiliziranje razine šećera u krvi, njegovanje nadbubrežne žlijezde, jačanje organa za eliminaciju, uravnoteženje menstrualnog ciklusa te aktiviranje ženske energije, što svakoj ženi može značajno poboljšati zdravlje i kvalitetu života.

U svojim rukama držite vrlo jasno, praktično i lako rješenje za prevladavajuće i prečeste ginekološke probleme s kojima se danas suočava mnoštvo žena. To je rješenje za kojim je vaša unutarnja mudrost cijelo vrijeme tragala. – Iz predgovora dr. Christiane Northrup, autorice knjige Žensko tijelo, ženska mudrost

Alisa Vitti je funkcionalna nutricionistica i stručnjakinja za žensko hormonalno zdravlje. Osnivačica je kompanjije za hormonalno zdravlje FLO Living i autorica knjige "Ženski kod". Diplomirala je na Sveučilištu John Hopkins i Institutu za integrativnu prehranu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –